El Casal de Vilafranca s’omple de gom a gom a l’estrena de la ‘Terra baixa’ de producció pròpia

El Casal de Vilafranca s’omple de gom a gom a l’estrena de la ‘Terra baixa’ de producció pròpia

El passat dissabte 19 de novembre, el Teatre Casal de Vilafranca del Penedès va acollir l’adaptació de l’obra Terra baixa de producció pròpia, a càrrec del Casal i Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Vilafranca.

En aquesta adaptació, que Valeri Laguna, Manel Güell i Jordi Romagosa han treballat per reduir a només sis personatges, s’ha mantingut el text original d’Àngel Guimerà, però s’ha volgut donar més força a la Marta, personatge femení protagonista, que fins ara era víctima però que també ha estat sempre una supervivent. El repartiment l’entomaven Anna Gol com a la més petita, la Nuri; Mireia Segura com a Marta, Maria Jesús de la Rosa com a Pepa, Jordi Romagosa com a Sebastià, Adrià Machuca com a Manelic i Mario Larrubia en el paper de Josep.

Sota la direcció de Valeri Laguna, els actors i actrius han fet un treball coral, en el qual Larrubia i de la Rosa agrupaven diversos personatges en un. Seguint el seu estil, Laguna ha volgut jugar amb elements sonors i per això els ecos, les repeticions i la música han estat, en aquesta adaptació, un paper més. Així, l’obra ha comptat
amb la música de Toti Soler i Lluís Giménez, i la veu en directe de la Nuri, o Anna Gol, que acompanyava i reforçava alguns moments de la peça.

Laguna ha valorat molt positivament “l’èxit aclaparador” de l’estrena, i assegura que han quedat amb molt bones sensacions: “hem vist que el públic ha quedat molt
sorprès amb la nostra proposta, que potser era més seriosa el que s’esperaven, i jo només puc dir que estic molt content amb l’equip tècnic, l’esforç dels actors i actrius i l’empenta que hi ha posat tothom”. Pel director, tot i que “hi havia molts nervis, modificacions d’última hora i limitacions tècniques, al final tot va quadrar i es va aconseguir un bon ritme i la força que buscàvem”. A més, l’adaptació també va rebre crítiques positives per part d’experts en Guimerà.

Laguna ha agraït al Casal la seva implicació i compromís en aquesta obra, així com la confiança que hi ha destinat l’entitat i tot l’equip. L’estrena va ser efectivament tot un èxit, amb la platea a vessar, i ara la intenció és aconseguir fer una gira per altres teatres i ateneus d’arreu de Catalunya.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.