Marta Rovira guanya el Premi Tribuna Atenea 2022

Marta Rovira guanya el Premi Tribuna Atenea 2022

La Federació d’Ateneus de Catalunya atorga el Premi Tribuna Atenea a Marta Rovira Martínez, per la seva proposta de treball El compromís dels ateneus amb el foment de la llengua catalana.

El premi s’ha convocat per primera vegada enguany amb la finalitat de promoure i distingir la realització d’obres d’investigació i d’assaig de persones que destaquen per llur vàlua científica o acadèmica i que tracten temàtiques que incideixen en l’àmbit de l’associacionisme cultural ateneístic. En aquesta primera edició s’ha volgut distingir un treball inèdit sobre «Associacionisme i Llengua», que reculli i exposi amb rigor l’estat de la qüestió i els reptes de futur que té l’associacionisme cultural ateneístic en la defensa i promoció de la llengua catalana.

Marta Rovira (Banyoles, 1969) Doctora en sociologia. Investigadora i consultora, ha treballat en diversos projectes sobre llengua i cultura. Actualment està acabant de coordinar el projecte de foment del català per a l’Ajuntament de Barcelona. Ha estat investigadora a la UPF i directora de la Fundació Congrés de Cultura Catalana. Ha publicat El català i la immigració (1999), Polítiques de la memòria. La Transició a Catalunya (2004), El català a les empreses (2005), Noves idees per a la gestió de les migracions (2006) (també en anglès), Estratègies de transmissió lingüística en famílies multilingües (2012), La Transició franquista. Un exercici d’apropiació de la història (Pòrtic, 2014), premi Carles Rahola d’Assaig 2014 i Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català amb Enric Saurí (2015), Àcids nocturns (2019) i El Congrés de Cultura Catalana. Història i balanç (1975-1977) (2020). També ha guanyat el premi Jaume Camp de Sociolingüística 2012 per un estudi sobre les trajectòries lingüístiques a Catalunya.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.