La Cate de Figueres guanya el ‘V Premi Antoni Carné’ en la categoria d’Entitat

La Cate de Figueres guanya el ‘V Premi Antoni Carné’ en la categoria d’Entitat

Foto: Àlvar Andrés / Font: ENS de l’Associacionisme Cultural Català

 

La Cate de Figueres ha estat la guanyadora del V Premi Antoni Carné en la categoria d’Entitat, que concedeix l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català. El Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural Català vol prestigiar les organitzacions culturals que contribueixen al progrés social.

El guardó, lliurat en una cerimònia realitzada el dissabte 12 de novembre al Teatre Kursaal de Manresa, ha premiat així la llarga trajectòria de més de cent anys de l’entitat per la “dinamització cultural del seu entorn, i la voluntat de fer arribar la cultura a la població més vulnerable”, a través d’una àmplia oferta artística i la prestació de les seves instal·lacions com a hotel d’entitats.

La Cate, que segueix més forta que mai, compta amb una programació anual farcida de cultura popular, teatre, música, espectacles infantils, cinema o retransmissions d’òpera en directe. El premi, dotat amb 3.000 €, reconeix, a més, la capacitat de l’entitat per crear sinergies i donar espai a associacions que treballen en diferents àmbits de la cultura o amb col·lectius en risc d’exclusió social.

La Unió de les Anelles de la Flama de Valls i l’Associació Banda-Cobla Col·legi de Santa Maria de Blanes han estat les associacions seleccionades com a finalistes.

Altres premiats

L’Associació Cercavila de l’Imaginari, de Vilanova i la Geltrú, ha estat mereixedora del Premi Previsora General al Projecte de l’Associacionisme Cultural Català, per l’excel·lència en “la incorporació de la canalla, de manera original i participativa, en una de les festes majors més emblemàtiques de Catalunya”.
L’Associació Masia Castelló ha obtingut el Premi Arç Cooperativa a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural Català, per l’organització del Pessebre dels Estels. Impulsat el 1998, aquest pessebre vivent ha permès retornar la vida a Castelló, un llogaret prop de Vandellòs abandonat des dels anys cinquanta.
El Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació ha premiat la Revista Som, editada pel Grup d’Informadors de Sardanistes de Catalunya i publicada ininterrompudament des de l’abril de 1980. 43 anys de constància difonent la cultura popular i específicament les novetats del món sardanista.
Finalment, s’ha concedit el Premi ENS a la Persona de l’Associacionisme Cultural Català a Jan Grau i Martí (Terrassa, 1956) pel compromís demostrat durant dècades en la divulgació dels col·lectius de cultural i la investigació històrica sobre la imatgeria festiva i els focs de Sant Joan.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.