El cas de Can Cartró, vist per sentència

El cas de Can Cartró, vist per sentència

Avui, 8 de novembre de 2022, s’ha celebrat, als jutjats de Vilafranca, el judici pel retorn de l’edifici del Centre Cultural Recreatiu Can Cartró, que ha quedat vist per sentència.

Tal com va explicar Francesc Jové, al número 22 de la revista ATENEUS (juny 2020): “Fa un parell d’anys, a causa d’unes deficiències estructurals a l’edifici, que suposava una inversió important de diners (aproximadament uns 170.000 €), ens vam veure obligats a demanar un préstec a una entitat financera, amb l’aval de l’Ajuntament de Subirats. Tot anava bé, però en el moment de preparar la documentació per a l’operació vam tenir una gran sorpresa: el local no era nostre! El local anava a nom de l’Estat Espanyol, que l’havia expropiat a finals de la guerra, entre 1939-1940 per la Falange Española Tradicionalista y de las JONS”. Des de llavors, amb el suport del Servei Jurídic de la Federació d’Ateneus, s’ha estat treballant per recuperar la seu de l’entitat per usucapió.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.