Convocada la X Beca Terra d’Ateneus

Convocada la X Beca Terra d’Ateneus

La Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) convoquem la X Beca de recerca històrica Terra d’Ateneus 2022, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i d’Arç Cooperativa.

En què consisteix?

La convocatòria, que està dirigida investigadors, preferentment, vinculats a centres d’estudis locals i comarcals o a grups de recerca universitaris, està dotada amb 4.000€ i la posterior edició de l’estudi a través de la col·lecció Terra d’Ateneus de l’Editorial Afers.

Requisits:

El projecte de recerca ha de ser inèdit, s’ha de desenvolupar entre els mesos de gener i novembre de 2023, es pot concretar en l’estudi general d’un ateneu en el seu context històric i social i la seva incidència en el moviment sociocultural del seu entorn i també es podrà definir en temàtiques concretes d’activitats que històricament s’han desenvolupat en el si d’un ateneu, com per exemple l’organització de certàmens i manifestacions literàries, la vinculació amb l’àmbit educatiu, la connexió amb l’associacionisme de la comarca o territori de l’entorn. Es valoraran preferentment les propostes que contemplin un ateneu encara en actiu.

La recerca ha de desenvolupar-se entre els mesos de gener i novembre de 2023.

Com presentar-se?

Per presentar-se a la beca cal enviar obligatòriament la documentació sol·licitada a les bases juntament amb el formulari de sol·licitud, què trobareu al final d’aquest document, per correu postal a la seu de l’Institut Ramon Muntaner (Mas de la Coixa. Rotonda de l’Eix de l’Ebre N 420 s/n. 43770, Móra la Nova, Ribera d’Ebre) i per correu electrònic a: nuria@irmu.org.

Quin és el termini de presentació de sol·licituds?

El termini de presentació de les sol·licituds acaba el dilluns 7 de novembre de 2022.

 

Consulta en aquest enllaç les bases de la convocatòria.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.