2n cicle sobre ‘Música i Drets Humans’ a l’Orfeó Lleidatà i l’Ateneu Popular de Ponent

2n cicle sobre ‘Música i Drets Humans’ a l’Orfeó Lleidatà i l’Ateneu Popular de Ponent

Del 2 al 24 de novembre, l’Orfeó Lleidatà, l’Ateneu Popular de Ponent i la Universitat de Lleida acolliran el cicle Música i Drets Humans, sobre la diversitat sexual i de gènere, la recuperació de la Memòria Democràtica, la diversitat lingüística i la vulneració dels drets universals.

Les xerrades comptaran amb la participació de músics lleidatans, així com de representants de les entitats Integra Lleida, Colors de Ponent, Òmnium Cultural Ponent i Federació d’Ateneus de Catalunya.

Música i Drets Humans és un cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical, que vol redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular de tots els temps, tot reflexionant sobre la seva transcendència des de la perspectiva de la defensa dels Drets Humans.

Alhora, també s’incorpora a cada sessió una persona representant d’una entitat que promou aquests drets a la ciutat de Lleida i a un/a moderador/a per tal d’enriquir el debat sobre les cançons seleccionades. Cada sessió estarà centrada en una temàtica relacionada amb els drets fonamentals de les persones, amb la qual els artistes i professionals escollits hi han estat vinculats durant la seva trajectòria.

Es tracta d’un projecte de divulgació musical per posar en valor i recuperar l’escolta atenta de música, on les diferents persones que hi participaran analitzaran la dimensió social i cultural d’una sèrie de temes, així com el seu discurs narratiu estretament lligat a la defensa dels Drets Humans i al context social en què van aparèixer.

La FAC hi participarà dijous 24 de novembre, a la sala d’actes del 2n pis de la UdL, a les 19:30h, en la xerrada sobre la Recuperació de la Memòria Democràtica, amb la participació d’en Pep Morella Meritxell Gené, i Joan Busqueta, com a moderador.

Inscripcions i més informació en aquest enllaç.

Consulta el programa:

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.