La Xarxa TV informa sobre l’actualitat de l’espoli franquista dels ateneus

La Xarxa TV informa sobre l’actualitat de l’espoli franquista dels ateneus

Dijous 13 d’octubre, el programa Notícies en xarxa, de La Xarxa TV, ha volgut conèixer els darrers detalls del projecte Pel retorn i la memòria: espoli franquista als ateneus, després de la visita a Madrid on ens vam reunir amb el secretari d’Estat de Memòria Democràtica, Fernando Martínez.

L’espai del noticiari ha comptat amb dos breus reportatges sobre la situació de dos dels ateneus espoliats: l’Orfeó Badaloní i la Casa del Poble de Blanes. Aquestes peces han incorporat amb entrevistes a l’historiador Jordi Albadalejo i al president de l’Orfeó, Ricard Abellán, en primer lloc, i a Quim Rutllant, membre de la junta directiva de la Casa del Poble de Blanes, en segon. Tots tres han destacat la tasca de suport de la Federació i força institucional per a la recuperació conjunta de les propietats robades. A més a més, s’ha connectat amb Pep Morella, president de la FAC, que ha comentat: “Després de 45 anys de governs democràtics esperem que ara ja sigui el moment de retornar els ateneus espoliats durant el franquisme“.

Vegeu el reportatge complet en aquest enllaç.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.