Conversa amb Oriol Junqueras al Centre Moral del Poblenou: ‘Origen i tradició de l’associacionisme obrer a Catalunya’ 

Conversa amb Oriol Junqueras al Centre Moral del Poblenou: ‘Origen i tradició de l’associacionisme obrer a Catalunya’ 

El proper 17 de setembre, a dos quarts de 7 de la tarda, a la sala d’actes i espectacles del Centre Moral i Cultural del Poblenou (SALA POBLENOU, carrer Pujades, 176-178, 08005 Barcelona), se celebrarà la xerrada Origen i tradició de l’associacionisme obrer a Catalunya, amb Oriol Junqueras, historiador; Francesc Romeu, capellà, rector de la parròquia de Santa Maria del Taulat i Sant Bernat Calvó del Poblenou, periodista i professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL i Enric Calpena, periodista, també professor a la Blanquerna, amb una extensa trajectòria en diversos mitjans, que actualment dirigeix i presenta el programa de divulgació històrica En Guardia a Catalunya Radio.

La conversa s’enfocarà a reflexionar sobre les nostres arrels, la funció social dels ateneus des dels seus orígens, la seva consolidació i la seva evolució com a entitats vives i actives al servei de l’extensió de la cultura en totes les seves vessants, de la cohesió de la ciutat i de la construcció del que anomenaríem la virtut de la civilitat o de la ciutadania.

Per tractar aquest tema el Centre ha triat Oriol Junqueras, en la seva vessant d’historiador, ja que considera que és la persona idònia per:

  • La seva trajectòria com a professor d’història moderna i contemporània a la UAB.
  • La seva implicació amb les entitats de Sant Vicenç dels Horts, primer com a associat d’algunes d’elles i posteriorment com a Alcalde del municipi.
  • El coneixement del moviment ateneista de tot el país pel desenvolupament de seves responsabilitats polítiques i institucionals.
  • La seva coneguda condició de catòlic practicant que li facilita l’aproximació a les entitats que nasqueren amb l’impuls de l’Església a finals del segle XIX i principis del XX, com és el cas del Centre Moral i Cultural del Poblenou i de molts altres ateneus arreu de Catalunya.

Des del Centre, conviden a totes les juntes directives i persones a les entitats que integren la Federació d’Ateneus de Catalunya a assistir-hi. Podeu confirmar la vostra assistència a gestio@elcentrepoblenou.cat.

Imatge de la notícia cedida pel Centre Moral i Instructiu de Gràcia.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.