Comença ‘ALTER ARTS’, l’activitat anual de la Delegació Territorial de Girona

Comença ‘ALTER ARTS’, l’activitat anual de la Delegació Territorial de Girona

ALTER ARTS. Expressions artístiques alternatives itinerants és l’activitat anual d’enguany de la Delegació Territorial de Girona de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC). Un cicle itinerant format per quatre propostes artístiques molt diverses que actuaran pels diferents ateneus federats del territori gironí.

Els quatre espectacles que formen part d’aquest nou cicle de la Federació són: Màgic Palo (màgia infantil), Biterna (grup musical de folk), Cos i Ficades (Circ i mixtura d’arts) i Poesia Sensual (Poesia i música). Donat que un dels objectius del cicle és reforçar el talent local i oferir un espai on exhibir-lo, els artistes que participen en el cicle es dediquen professionalment en el sector cultural i tenen tota una trajectòria que els converteix en propostes artístiques de referència del territori.

Un dels objectius de l’activitat anual de la Delegació Territorial de Girona de la FAC és potenciar les propostes artístiques representades amb la llengua catalana. Un altre dels trets distintius de l’Alter Arts ha estat el desmarcatge de l’imaginari social dels grans pilars de les arts escèniques per apostar per altres expressions artístiques d’un format alternatiu.

La paritat de gènere també ha estat un criteri essencial a l’hora d’organitzar les activitats, així com la diversitat d’arts que es proposen. Com cada cicle anual, s’han escollit propostes originàries, majoritàriament, del territori gironí.

El cicle Alter Arts es durà a terme durant el segon semestre del 2022, entre el 17 de juliol i el 19 de novembre, i les actuacions tindran una durada aproximada d’una hora. El tret de sortida del cicle el donarà en Màgic Palo al Casal Camprodoní el 17 de juliol amb un espectacle de màgia enfocat a infants i famílies.

Els espectacles són molt diversos entre ells, des del repertori tradicional i folk de la formació musical a trio ‘Biterna’, passant pel duet format per ‘Las Chicas del Barro’ que amb ‘Cos (i) Ficades’, donen protagonisme a la performance i l’art visual. L’altre matís el trobem amb el viatge que proposa Rosa Pou amb ‘Poesia Sensual’, on s’endinsa en el terreny compartit entre la música i la poesia presentant els poemes del llibre ‘Ala, bat! Sí, adeu’.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.