Reunió amb el Secretari d’Estat de Memòria sobre el retorn dels béns espoliats pel franquisme

Reunió amb el Secretari d’Estat de Memòria sobre el retorn dels béns espoliats pel franquisme

Molt bona sintonia en la reunió mantinguda el passat 7 de juliol amb el Secretari d’Estat de Memòria Democràtica, Fernando Martínez López. Des de la “Comissió pel Retorn dels Béns Espoliats pel Franquisme” agraïm la complicitat, continuarem treballant conjuntament per aconseguir fer justícia amb els ateneus.

Amb la previsió de la prompta aprovació de la nova Ley de Memoria Democrática al Congrés dels Diputats, la Federació s’està reunint amb partits i institucions per seguir fent força per l’adopció dels continguts de l’esmena impulsada per la FAC el passat novembre. En aquest context la reunió amb el Sr. Martínez López és un important pas per fer sentir la nostra veu.

La proposta de llei, que en cas de ser aprovada substituirà l’actual Ley de Memoria Histórica, contempla els ateneus i associacions locals com a víctimes de guerra, així com el retorn dels béns requisats per la dictadura als seus propietaris, cosa que des de la Federació d’Ateneus de Catalunya hem reclamat a través del nostre projecte Pel retorn i la memòria: Espoli franquista als ateneus.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.