La FAC s’adhereix al manifest en suport del català ‘Només hi faltes tu’

La FAC s’adhereix al manifest en suport del català ‘Només hi faltes tu’

El Manifest en suport del català “Només hi faltes tu” és una iniciativa de la Fundació Vincle i la Plataforma per la Llengua que interpel·la el govern de la Generalitat de Catalunya i tota la ciutadania del nostre país perquè facin més accions per la llengua.

El mateix manifest inclou una sèrie de propostes de millora de la llengua catalana que toca els principals àmbits on es mou la llengua i en els quals li cal avançar, com l’educació, la sanitat, l’audiovisual, l’empresa, l’acollida i cohesió social, etc. Entre les reclamacions al govern hi ha que s’apliqui la immersió, que es faci complir les lleis vigents que protegeixen el català, que s’incrementin els requisits lingüístics a l’administració pública, que s’impulsi la formació en català en el si de les empreses i que es faciliti la integració dels nouvinguts. El manifest també interpel·la l’Estat espanyol: se li demana, per enèsima vegada, que assumeixi la pluralitat de cultures que l’integren.

El tex ha estat signat per 49 personalitats, institucions, patronals, entitats i sindicats de procedència i sectors diversos que busquen aquesta transversalitat de la llengua catalana i el compromís de tothom. Entre els signants hi ha els metges Magda Campins i Jaume Padrós, els empresaris Joan Font i  Jaume Roures, la cantant Marina Rossell i els periodistes i comunicadors Marc Giró i Pilar Rahola, a més d’institucions i entitats com l’Acadèmia del Cinema Català, l’Associació de Treballadors Pakistanesos, la Cambra de Comerç de Girona, la Casa Amaziga, CECOT i FemCAT.

El manifest el pot signar tothom qui ho vulgui, per això, des de la FAC, encoratgem als ateneus federats a fer-ho. Els signants són precisament 49 perquè es demana que el firmant número 50 sigui tant el govern de la Generalitat de Catalunya com qualsevol ciutadà de Catalunya que se senti compromès amb la millora del català.

 

Descarregueu-vos el Manifest en suport del català “Només hi faltes tu” a travès d’aquest enllaç.

Signeu el manifest a travès d’aquest enllaç.

Consulteu les 40 propostes pel català en aquest enllaç.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.