Donem la benvinguda al Casal Català de Conflent, nova entitat federada!

Donem la benvinguda al Casal Català de Conflent, nova entitat federada!

Des d’avui ja sumem 182 ateneus federats! La darrera incorporació ha estat el Casal Català de Conflent, que porta més d’una dècada treballant pel manteniment i la promoció del català a la Catalunya Nord.

El Casal de Conflent és una entitat cultural privada, sense afany de lucre, que que té per objectiu la promoció i l’animació, gràcies a diverses manifestacions, de la llengua i la cultura catalanes, sota totes les seves formes i modalitats així com la creació d’un lloc de trobada. Aspirant a reunir en el seu si, a federar i a solidaritzar totes les associacions del Conflent que actuin a favor de la llengua i la cultura catalanes.

Forma part de la xarxa de Casals Jaume I, locals oberts al públic, mantinguts pels socis, que proposen activitats en català. El primer Casal va ser creat el 1997 amb l’obertura del casal d’Alacant, al País Valencià, amb un objectiu de cohesió social i cultural.  Més tard, es van estendre a d’altres zones on la llengua i la cultura catalanes estan malmeses : Franja de Ponent i Catalunya Nord. Ara existeixen més de trenta Casals. Tenen tots la intenció de promoure i dinamitzar la vida social, cultural i política en català en aquests territoris.

Benvinguts i benvingudes! Des de la FAC treballarem per fer-vos més fàcil la vostra tasca ateneísta.

Podeu seguir al Casal de Conflent al Twitter i a Facebook.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.