La darrera ruta de Camins d’Ateneus per Ciutat Vella i els barris de Sant Pere i el Gòtic, ha estat tot un èxit

La darrera ruta de Camins d’Ateneus per Ciutat Vella i els barris de Sant Pere i el Gòtic, ha estat tot un èxit

El diumenge 8 de maig de 2022 es va celebrar una nova ruta de Camins d’Ateneus pels barris de Sant Pere i el Gòtic. A la sortida hi van assistir unes 75 persones que van visitar els ateneus: Centre Sant Pere Apòstol, Agrupació Cultural Folklòrica, Ateneu Barcelonès, Reial Cercle Artístic.

El recorregut va començar pel carrer Sant Pere més Alt fins al Centre Sant Pere Apòstol, on la presidenta Sra. Teresa Baltà, va rebre als visitants per mostrar el teatre, auditori i terrasses del centre, tot fent les explicacions pertinents sobre les activitats que realitzen, principalment centrades en el teatre.

La passejada va continuar fins la plaça de Sant Pere, davant de l’església de Sant Pere de les Puel·les. Seguidament el recorregut els va portar fins la Casa de la Sardana, al carrer Pou de la Figuera, on la presidenta Sra. M. Teresa Colet va donar unes explicacions sobre la història de l’Entitat, amb una itinerància de seus on van ser fins arribar al local actual. Són responsables d’organitzar les ballades de sardanes davant de la Catedral cada cap de setmana.

La ruta segueix pel “forat de la vergonya”, fins trobar el palau Alòs. La ruta pel carrer Sant Pere més Baix, fins a trencar per arribar davant de la casa dels Entremesos, on van visitar breument els gegants i capgrossos de la ciutat que tenen guardats en aquest espai en format de museu de cultura popular.

Es travessà la Via Laietana (sortejant la Marató de Barcelona), fins arribar a la plaça de la Catedral, seguidament s’arriba a trobar les restes l’aqüeducte de Barcelona, el centre autogestionat de joves i la façana de l’editorial Balmesiana. Pel carrer de la Canuda van arribar a l’Ateneu Barcelonès, on els va rebre la presidenta Sra. Isona Pasola, i el vicepresident Sr. Ricard Faura. Continuen per l’escala noble fins el jardí romàntic, i es feren grups més petits per visitar consecutivament la Biblioteca, finalment es van reagrupar a l’auditori on s’acaben de fer les explicacions de les activitats que realitzen.

Com a final del recorregut, el president del Real Cercle Artístic, Sr. Josep Fèlix, els saludà i va fer una breu explicació de l’Entitat i les 13 ubicacions diferents que van tenir, fins que van ser a la plaça Catalunya (on ara hi ha El Corte Inglés), abans que aquesta empresa adquirís el solar i haguessin de marxar, cosa que els va obligar, sortosament, a adquirir l’actual palau a un preu assequible. Aquí visitaren les dues exposicions temporals a la planta baixa, i seguidament van pujar al bar social i la sala on realitzen sopars temàtics, i van oferir una copa de cava amb maduixes, per celebrar el dia d’Europa. Al final de la visita es va accedir a la sala dels Atlants i, a través de l’escenari, es va descobrir la “sala secreta” que amaga l’entitat.

Agraïm al Roger Roig totes les explicacions que ens ha pogut oferir durant la passejada.

Degut al gran nombre de persones assistents i el ritme de la caminada es va decidir no desviar la caminada fins els Cors de Clavé ni la Federació d’Ateneus de Catalunya, ja que tenien un horari compromès amb l’Ateneu Barcelonès i el Real Cercle Artístic.

Podem dir que la 6a. Caminada d’Ateneus ha estat tot un èxit i els participants han gaudit força del recorregut i les visites, així que ja us podeu preparar per la propera!

A continuació podeu veure un recull d’imatges de la caminada.

1 Comment

  • Publicat fa 11/05/2022

    Sol Vilaspasa Perucho

    Una passejada i un dia fantàstic. Un gran agraïment a tothom qui ho va fer pissible

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.