L’Assemblea general ordinària se celebra amb gran èxit de participació a l’Unió Santcugatenca

L’Assemblea general ordinària se celebra amb gran èxit de participació a l’Unió Santcugatenca

El passat 12 de març es va celebrar l’Assemblea General Ordinària (AGO) de la Federació d’Ateneus de Catalunya, a la Unió Santcugatenca, en la qual es van avaluar les accions i els comptes de l’any passat, i es va presentar el Projecte de la FAC pel 2022.

A la trobada hi van assistir 105 persones d’entitats federades i la representació de 57 ateneus dels 180 federats; tot un èxit de participació en la primera assemblea presencial després de dos anys de reunions telemàtiques. A més, va incloure dues càpsules formatives i un espai de debat

La jornada començar amb un esmorzar a peu dret, en què les persones assistents van poder visitar la nova exposició de la FAC, Som Ateneus. A les 10:00 hores va començar l’Assemblea, que enguany es va caracteritzar per la seva rapidesa i agilitat.

Pep Morella, president de la FAC, va remarcar la importància de l’essencialitat dels ateneus per encarar amb rigor i entusiasme els reptes de la trepidant transformació socials i econòmica que estem vivint: “no només som essencials, sinó que a més som totalment necessaris”. També, va voler apel·lar al fet que “la cultura d’aquest país s’ha de construir de baix cap a dalt. Han de ser la nostra força i les nostres iniciatives, les que facin veure als polítics què han de fer per la nostra societat”.

Després d’una petita pausa, es van oferir dues formacions i un espai obert de debat. La primera, a càrrec de Carlos Rubio, tècnic del Servei informàtic de la FAC, va presentar el nou programa de gestió d’entitats, una eina impulsada per la FAC i pensada específicament pels ateneus. La segona, va ser la formació Subvencions a l’abast de tothom, en què Alfons Tiñena, tècnic del Servei de subvencions, va presentar la nova guia pràctica i va resoldre alguns dubtes sobre el servei.

Abans d’acabar l’acte, es va obrir un espai de debat, on es van resoldre alguns dubtes, com és el cas de la recerca de finançament per a seccions esportives, però també es van intercanviar reflexions sobre el present i el futur dels ateneus. La jornada va concloure amb un dinar.

 

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.