La Cate presenta el llibre ‘Emili Blanch i Roig. L’arquitecte del Patronat’

La Cate presenta el llibre ‘Emili Blanch i Roig. L’arquitecte del Patronat’

Dissabte 26 de febrer de 2022, a les 7 de la tarda, es presentarà el llibre ‘Emili Blanch i Roig. L’arquitecte del Patronat‘ a La Cate de Figueres. Aquest acte s’inclou dins la celebració del Centenari de l’entitat, que es van inciar el passat 2021 i abraçarà fins a mitjans d’aquest any.

Emili Blanch i Roig va ser qui va projectar l’edifici que actualment acull l’ateneu, a la Ronda Rector Arolas de Figueres. Per les característiques arquitectòniques de l’edifici, el 7 d’abril de 2015, el Govern de la Generalitat el va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en tractar-se d’una mostra única d’arquitectura racionalista, i l’octubre del mateix 2015, l’edifici del Patronat de la Catequística va ser reconegut com a edifici del Patrimoni Arquitectònic del segle XX per la DOCOMOMO i la delegació altempordanesa del COAC, remarcant així el seu valor patrimonial i històric.

L’acte anirà a càrrec de l’arquitecte Jaume Torrent Genís, i juntament amb els autors Joan Falgueras Font i Francesc Guillamet Ferran, hi participarà l’historiador Alfons Martínez Puig, el qual a l’epíleg ha fet la síntesi de la trajectòria de l’entitat al llarg dels 100 anys que ara celebren.

A efectes d’aforament, es prega reservar localitat trucant al 972678496 o enviant un correu electrònic a info@lacate.cat.

Per ser una ocasió especial en aquesta presentació es regalarà un exemplar del llibre als socis de La Cate (han d’acreditar que ho són).

A continuació podeu veure el vídeo de la presentació del llibre.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.