Camins d’Ateneus reuneix 50 persones a la ruta Sarrià-Sant Cugat

Camins d’Ateneus reuneix 50 persones a la ruta Sarrià-Sant Cugat

El passat diumenge 27 de febrer, 50 persones provinents de diferents ateneus de Barcelona i de Sant Cugat es van trobar a la sortida del funicular a Vallvidrera per gaudir de la darrera ruta Camins d’Ateneus, organitzada per la Delegació Territorial de Barcelona amb el Centre de Sarrià, l’Ateneu Santcugatenc i la Unió Santcugatenca. Una excursió que, tot travessant Collserola, va portar el grup de Sarrià a Sant Cugat, tot passant per paratges d’interès cultural i rodejats de l’exuberant natura dels boscos del parc natural que uneix les dues ciutats.

La ruta va passar prop la Torre de Colserola cap al Coll de la Vinassa, baixaren pel GR92 i es van acostar a la font de la Rabassada on van parar a esmorzar. Seguiren el camí tot creuant el viaducte de Can Ribes i  baixant fins a la masia de Can Jané, on visitaren la seva font. Continuaren la ruta pel camí de Sant Medir, tot visitant Sant Adjutori, una ermita romànica rodona. Passaren per la masia de Can Borrell i arribaren al Pi d’en Xandri. Per acabar, passaren prop de la masia Torre Negre, fins a arribar a l’Ateneu Santcugatenc, on acolliren el grup amb un petit refrigeri que fou molt benvingut després de caminar més de 15 Km.

Allí s’explicà breument la historia de l’Ateneu  i a qui anirien destinats els 265€ recollits en la caminada; un espai de lleure dedicat a les persones que pateixen problemes de salut mental. Cansats, però molt contens d’aquesta trobada de germanor, finalment marxaren tot desitjant fer una altra sortida que els pugui aplegar per a conèixer nova gent i els seus espais de cultura.

Des de la FAC, volem donar les gràcies a Francesc Carbó per ser l’amfitrió i el guia, conjuntament amb el Paco. Les seves explicacions dels diferents paratges i llocs d’interès varen ser molt enriquidores.

Consulta com organitzar la teva ruta Camins d’Ateneus aquí.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.