L’exposició ‘Ateneus: cultura i llibertat’ a l’Orfeó Badaloní aquest febrer

L’exposició ‘Ateneus: cultura i llibertat’ a l’Orfeó Badaloní aquest febrer

De l’1 al 17 de febrer, l’Orfeó Badaloní acollirà, a l’Espai Tolrà, l’exposició de la FAC ‘Ateneus: cultura i llibertat‘.

La mostra recull les formes associatives catalanes, els seus antecedents i el seu desenvolupament en el teixit sociocultural del país des del segle XIX fins a l’actualitat. Consta d’onze lones que plasmen l’evolució històrica d’entitats gremials, escoles de formació, societats musicals, orfeons, casals, etcètera. Destaca la tasca realitzada pels ateneus en l’alfabetització i culturització de les classes treballadores i menestrals, en la formació de ciutadans i en la difusió popular del catalanisme.

La publicació del llibre “Ateneus: Cultura i llibertat. Associacionisme a la Catalunya Contemporània (2015), obra dels historiadors Ramon Arnabat i Xavier Ferré, va propiciar que la Federació d’Ateneus organitzés una exposició del mateix títol amb la voluntat de mostrar l’essència de l’associacionisme català a través del moviment ateneístic.

Si vols acollir aquesta o alguna de les quatre exposicions que produïdes per la FAC, consulta el Catàleg d’Activitats.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.