L’Orfeó Badaloní inicia un Verkami per editar el seu llibre centenari

L’Orfeó Badaloní inicia un Verkami per editar el seu llibre centenari

Amb motiu del seu centenari, l’Orfeó Badaloní ha presentat “Cent anys i un dia”, tres volums que recullen tota la història de l’ateneu, centre cultural de referència de la ciutat de Badalona. Els llibres inclouen imatges inèdites i històries de l’ateneu que encara no han estat publicades. A través de les seves mil pàgines, fa un recorregut per tota la seva història, des dels seus inicis, l’any 1921, fins a l’actualitat. Aquests llibres tenen una tirada limitada, per tant, són de caràcter col·leccionista.

Els tres volums expliquen tres etapes concretes de l’Orfeó:
– El primer volum cobreix els anys 1921 fins al 1939, des de la fundació de l’OB fins al final de la Guerra Civil.
– El segon volum cobreix l’etapa del 1940 fins al 1961, amb l’inici del franquisme i les complicacions que va comportar.
– El tercer volum cobreix l’etapa del 1962 fins al 2021, on, després d’un període difícil, l’entitat reneix fins a convertir-se en l’ateneu que coneixem avui dia.

L’autor d’aquests volums és l’historiador Jordi Albaladejo, membre de Cerquem les Arrels, centre de recerca històrica d’Alella, i autor de diversos llibres d’història local badalonina i alellenca. Durant més d’un any, ha fet una recerca exhaustiva, per tal de poder recrear, amb el màxim detall possible, totes les vivències de l’Orfeó.

Ara, l’entitat ha obert un Verkami, una plataforma de mecenatges, per tal de cobrir les despeses de la seva edició. Actualment, queden vint-i-vuit dies per poder finançar el projecte col·lectivament, i ja compta amb 22 aportacions. Per tal d’involucrar el màxim nombre possible de mecenes dins d’aquest projecte, l’ateneu ha creat un programa de recompenses, donant d’aquesta manera un testimoni a totes aquelles persones que han format part de la cultura popular durant aquests cent anys.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.