“L’espoli franquista dels ateneus catalans (1939-1984)” de Neus Moran, ja disponible a les llibreries

“L’espoli franquista dels ateneus catalans (1939-1984)” de Neus Moran, ja disponible a les llibreries

Ja està disponible el llibre de la Neus Moran “L’espoli franquista dels ateneus catalans (1939-1984)” a les llibreries.

El llibre, publicat per l’editorial L’Avenç i que ha comptat amb l’impuls i la col·laboració de la Federació, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Memorial Democràtic, i posa al descobert, per primera vegada, els documents que expliquen una de les cares més desconegudes de la repressió franquista a Catalunya: la requisa patrimonial que va patir el moviment associatiu i obrer.

Aquest llibre corrobora la requisa de 298 propietats immobles pertanyents a 232 entitats extintes pel règim. Un cop decomissades, s’inclogueren en el patrimoni del nou Estat que, més o menys aviat, hi anà instal·lant les dependències dels seus organismes.

La presentació del llibre es portarà a terme el pròxim 17 de gener a les 19:00 hores a la Llibreria Ona de Barcelona (Pau Claris, 94). Podeu reservar les vostres entrades al correu: reserves@onallibres.cat.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.