Pròrroga de les noves restriccions: quines mesures afecten els ateneus?

Pròrroga de les noves restriccions: quines mesures afecten els ateneus?

El TSJC ha validat que les restriccions actuals es prorroguin 14 dies més a partir de la nit de dijous a divendres, tal com va sol·licitar el govern. D’aquesta manera, s’allarga el toc de queda i la limitació de trobades de 10 persones, dues decisions que afecten drets fonamentals i que necessiten el vistiplau de la justícia. També continuaran les restriccions en els aforaments de cultura, comerç, esport i restauració.

Les mesures, que fins ara estaven en vigor fins al 7 de gener, s’han prorrogat fins al dia 21.

S’aplica als municipis de més de 10.000 habitants i amb una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants els darrers set dies.

El 24 de desembre van entrar en vigor les noves mesures que el Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, per a contenir l’expansió de la Covid-19 a Catalunya. Feia dies que els contagis estan a l’alça a causa, en part, del creixement de la variant òmicron del virus. Aquestes mesures tenen l’objectiu de reduir la interacció i la mobilitat de la ciutadania.

 • Confinament nocturn: de la 1h a les 6h de la matinada a aquells municipis de més de 10.000 habitants amb incidència de 250 casos per cada 100.000 persones els últims 10 dies. (Consulta aquí el llistat de municipis)
 • Trobades socials: amb un màxim de 10 persones excepte convivents.
 • Comerç, cultura, esport, parcs d’atraccions, equipaments cívics i actes religiosos: Aforament del 70%.
 • Restauració: aforament del 50% en interiors i del 100% en exteriors.
 • Oci nocturn: tancat.
 • Bingos, sales de joc, etc.: aforament del 50%.
 • Teletreball: es recomana sempre que sigui possible.
  • El teletreball és prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.
  • Entre les recomanacions també destaquen la celebració telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències, seminaris i altres esdeveniments professionals. També en acadèmies, autoescoles i altres centres d’ensenyament no reglat, excepte les classes pràctiques.

Per a més informació, visiteu el lloc web oficial de la Generalitat de Catalunya. 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.