Nova pròrroga de les mesures relatives a les reunions telemàtiques dels òrgans de govern

Nova pròrroga de les mesures relatives a les reunions telemàtiques dels òrgans de govern

El passat mes de novembre, us vam compartir la notícia que segons el Decret 53/2020, de 22 de desembre de 2020, a partir del 31 de desembre deixaria de ser vigent la normativa que fins ara permetia realitzar reunions de junta directiva i assemblees en format telemàtic sense que els estatuts socials de l’entitat ho tingues previst. Per aquest motiu, l’1 gener del 2022, aquelles entitats que no haguessin incorporat en els seus estatuts que les assemblees i juntes directives poden ser celebrades en forma telemàtica, ja no ho podran fer legalment.

Tanmateix, segons la modificació del Decret Llei 28/2021, de 21 de desembre, i del Decret llei 10/2020, de 27 de març, pel qual s’estableixen noves mesures extraordinàries per fer front a l’impacte sanitari, econòmic i social de la COVID-19, en l’àmbit de les persones jurídiques de dret privat, es prorroga fins a 31 de desembre de 2022 la possibilitat que els òrgans jurídics de les persones jurídiques de dret privat subjectes a les disposicions del dret civil català es puguin reunir i adoptar acords per mitjà de videoconferència o d’altres mitjans de comunicació encara que els estatuts no ho estableixin.

Aquesta modificació també té en compte el fet que si no és possible utilitzar aquests mitjans, també poden adoptar acords sense reunió encara que els estatuts no ho estableixin, sempre que ho decideixi la persona que els presideix o que ho sol·licitin almenys dos membres o, si es tracta de l’assemblea general d’una associació, un vint per cent de les persones associades.

Des de la FAC, us aconsellem que, malgrat la darrera publicació permeti que les reunions es puguin celebrar telemàticament un any més, incorporeu als estatuts la possibilitat de celebrar les reunions de l’òrgan de govern per via telemàtica indicant el següent: “Les reunions es podran dur a terme mitjançant videoconferència o qualsevol altre mitjà telemàtic”. D’aquesta manera els ateneus podreu seguir celebrant assemblees i juntes directives telemàticament sense tenir en compte si hi ha o no mesures extraordinàries.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.