La FAC rebutja les agressions d’LGTBI-fòbia

La FAC rebutja les agressions d’LGTBI-fòbia

La Federació d’Ateneus de Catalunya ens unim a les reivindicacions que s’han estat produint al llarg de les darreres setmanes per part del col·lectiu LGTBIQ+, que s’ha alçat amb força per denunciar, per enèsima vegada, les agressions que pateix de manera global.

Davant aquest moviment, aquesta setmana el Parlament ha declarat Catalunya “zona de llibertat” per a les persones LGTBIQ+.

Des de la FAC, advoquem per aquesta decisió, des del coneixement que els ateneus són espais que es fonamenten en la llibertat, la tolerància i el respecte. Per aquest motiu, el darrer número publicat de la Revista Ateneus, que està dedicat a la figura de la dona, també tracta temes que preocupen avui en dia al col·lectiu LGTBIQ+, com a mostra de l’envergadura de lluites a què s’encara avui el feminisme. A l’editorial de la publicació declarem: “un ateneu que representi la realitat de la seva població i amb tots els accents possibles, fugint de la masculinització clàssica, serà un ateneu que assegurarà la seva persistència durant molts anys més“.

En aquests termes, la Revista Ateneus número 24 recull el reportatge de la periodista i gestora cultural Anaïs Barnolas, titulat “Viure qüestionant el gènere”, en el qual explica la diferència entre diversitat sexual i identitat de gènere, així com els motius pels quals les persones trans han reivindicat l’aprovació d’una llei que reguli el canvi de nom i de sexe legal sense la necessitat de proves mèdiques o psicològiques. A l’article “Rol emergent de les dones gitanes”, Paquita Domingo, vicepresidenta de la Dona i Salut de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya, explica que l’any 1975, la “Tia Myriam Amaya va participar de la primera manifestació en pro dels drets LGTBI en l’Estat Espanyol. Va tenir el suport de la seva família des que era jove, desmuntant el prejudici antigitano amb relació a l’animadversió del poble Rom cap al col·lectiu LGTBI”.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.