La Revista Ateneus dedica el número de juny a la figura de la dona

La Revista Ateneus dedica el número de juny a la figura de la dona

El número 24 de la Revista Ateneus està dedicat a la figura de la dona. A les darreres edicions de la revista, hem tractat temes diversos relacionats amb el món ateneístic i l’associacionisme cultural català, que van des de la importància de l’art no escènic, l’exposició sobre la repressió als ateneus durant el franquisme, o la visió de la cultura catalana que hi ha arreu del món, però, en aquesta ocasió, hem volgut fer un tractament transversal per donar visibilitat al paper de la dona en l’entorn dels ateneus i les entitats associatives, i també a la figura femenina en altres àmbits socials i professionals.

Per això, la confecció d’aquest número ha comptat amb la participació de dones especialitzades en diversos camps, que han aportat una mirada transversal i des dels diferents prismes que els hi atorguen les seves professions i entorns.

Les participants d’aquesta revista provenen de camps tan diversos com: la Danae Boronat, periodista especialitzada en esports, la Carme Sansa, actriu consagrada amb més de quaranta anys de carrera sobre l’escenari, la Paquita Domingo, vicepresidenta de la Dona i Salut de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya. També hi ha participat la Carla Vall, advocada especialitzada en violència masclista, o la Clara Prats, investigadora BIOCOM-SC de la UPC. D’altra banda, també hem comptat amb la participació de les presidentes de set ateneus diferents per dur a terme una taula rodona on s’han exposat diversos temes d’actualitat i que permetés fer una radiografia de la figura de la dona dins el món ateneístic.

La revista inclou, a més, un reportatge escrit per la periodista Anaïs Barnolas sobre les reivindicacions del col·lectiu LGTBIQ+, en especial, sobre les discriminacions que pateixen les persones trans.  Podeu llegir, en aquest enllaç, el reportatge complet.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.