Setmana de la Natura 2017

Setmana de la Natura 2017

La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Xarxa de Custòdia del Territori celebren la Setmana de la Natura 2017 convida als ateneus i casals a formar-ne part.

Del 2 a l’11 de juny , al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient, 5 de juny, les entitats ambientals organitzen una  nova edició del certamen que vol afavorir que la gent conegui la Natura, que hi connecti, que la visqui, que s’emocioni, des de la més llunyana, a la més propera a casa, per prendre consciència de la necessitat de cuidar-la.

Les entitats ambientals són les impulsores de la Setmana de la Natura, però en formen part associacions de tots els àmbits, universitats, empreses, centres excursionistes, ateneus, i en especial als infants, a través de les escoles, les ampes i les famílies. En són col·laboradors els parcs naturals, els agents forestals, els ajuntaments i diverses administracions…

La vostra complicitat

Si teniu activitats relacionades amb la natura, podeu formar part de la Setmana de la Natura. O si ho preferiu, podeu proposar noves  activitats, i  convidar  els vostres socis i sòcies a participar en la Setmana de la Natura.

Les accions es poden  inscriure a la pàgina web de la Setmana de la Natura, a través del formulari corresponent.

Moltes accions de moltes persones per la Natura

La Setmana de la Natura proposa sortides de descoberta a la natura, sigui la més propera o la més llunyana de casa; jornades de voluntariat ambiental per la restauració d’espais degradats, per la plantació d’espècies autòctones, per la retirada d’espècies invasores o de residus abandonats; pensar i realitzar alguna acció per promoure la biodiversitat, com fer un hort, un jardí de papallones o posar caixes niu, a la ciutat, al camp o a la platja; organitzar un bioblitz per conèixer la biodiversitat del nostre entorn. O bé conferències explicant els valors naturals d’un espai i els problemes als quals ha de fer front; projeccions de pel·lícules o un documental de temàtica ambiental; organitzar una espigolada o un àpat contra el malbaratament alimentari, o una bicicletada o la construcció d’un hotel d’insectes…!

El braçalet verd, identitat de la Setmana de la Natura

Cada persona que assisteixi a un acte per la natura, rebrà la polsera verda #setmananatura, que ha estat elaborada per Maresmon, entitat solidària de Manlleu dedicada a dones en risc d’exclusió social. Amb el braçalet podem mostrar la nostra participació, i a través de les fotografies i vídeos que es publiquin a les xarxes socials, construir la comunitat de persones que estimem i ens impliquen en la defensa de la natura.

Es premia la participació: un concurs i un sorteig

Un concurs premiarà les fotografies #setmananatura, tan les que expressen imatges de la Natura com les que mostren les actuacions que es realitzin per la Natura al llarg de la Setmana. Es poden guanyar experiències d’ecoturisme d’ Arrèlia, i un lot de productes ecològics gentilesa de Veritas.

D’altra banda, les escoles que prenguin part de la Setmana de la Natura i publiquin les seves imatges amb la polsera, participen al sorteig d’un taller de natura amb una entitat ambiental.

En la passada edició van participar 15.000 persones i van haver-hi 232 activitats. La Setmana de la Natura va ser presentada en l’acte oficial pel dia mundial del Medi Ambient al Palau de la Generalitat.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb:

info@setmananatura.cat

comunicació@setmananatura.cat

938 866 135 i 93 219 50 80