Puig i Cadafalch protagonitzarà la nova coproducció de la XTAC 2017/18

Puig i Cadafalch protagonitzarà la nova coproducció de la XTAC 2017/18

Amb motiu del 150è aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch (1867-1956), la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) coproduirà un monòleg teatral al voltant de la figura de l’arquitecte mataroní. Amb un text de Marc Rosich, “Puig i Cadafalch, un croquis” serà el nou espectacle de la temporada setembre 2017-març 2018, produït junt a la Diputació de Barcelona i la companyia Teatre Obligatori.

La iniciativa es va presentar aquest dissabte, 29 d’abril, el IV Consell de la XTAC, celebrat a Pineda de Mar, en el marc de la Mostra de Teatre Amateur. La cita va reunir 25 entitats integrants. Avui la  XTAC la formen 34 ateneus, amb 38 sales i 12.249 butaques, distribuïts en 27 poblacions, de 14 comarques (més un ateneu a Madrid). Per la temporada actual, que va de l’octubre de 2016 al desembre de 2017, estan programades 264 funcions. 335.000 euros és el total d’inversió destinada en programació.

Les entitats assistents van acordar establir noves aliances amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), el Festival de Teatre Amateur de Girona (FITAG) i la Fira d’Espectacles al Carrer de Tàrrega, entre d’altres. A més, la trobada ha servit per crear dues comissions de treball formades per programadors: una dedicada a les aliances amb el FITAG, i l’altra, destinada a l’estudi de propostes per a la futura producció nacional de la XTAC de cara al 2018.

Per últim, la coordinació entre les persones programadores de la XTAC i el reforç de la comunicació també van ser alguns dels aspectes tractats. La Mostra va acollir l’obra teatral  “L’auca del Senyor Esteve“, de la companyia Quatre per Quatre, la primera producció pròpia de la XTAC. La XTAC va ser impulsada el 2015 per la Federació d’Ateneus de Catalunya amb l’afany de donar suport a la gestió dels equipaments teatrals que tenen les entitats federades.