L’ateneisme contemporani en una exposició i un llibre a l’Ateneu Barcelonès

L’ateneisme contemporani en una exposició i un llibre a l’Ateneu Barcelonès

L’Ateneu Barcelonès acollirà, el proper dimecres 22 de febrer, a les 19 h, la inauguració de l’exposició i presentació del llibre “Política i cultura. L’ateneisme en la Catalunya contemporània”. L’acte comptarà amb l’assistència de Jordi Casassas, president de l’Ateneu Barcelonès, i Giovanni C. Cattini, historiador i coordinador del llibre.

Aquesta obra vol reconstruir i divulgar les grans aportacions que els ateneus i els centres associatius han fet a la modernització de la Catalunya contemporània.

En aquest sentit, el lector hi trobarà uns articles de fons que tracten diferents àmbits de la història de la xarxa ateneística del país: la seva implantació a tot el Principat; la seva relació amb el catalanisme i els interessos de la societat catalana en general; l’impacte devastador del franquisme en l’associacionisme català i, finalment, unes reflexions sobre el paper que els ateneus han tingut en la història de la sociabilitat catalana contemporània.

A més de tot això, inclou un ric apèndix amb seixanta-set fitxes dedicades a explicar la història de diferents centres emblemàtics de l’ateneisme de la província de Barcelona.