L’Aliança Palmarenca celebra l’aniversari del seu centenari

L’Aliança Palmarenca celebra l’aniversari del seu centenari

Fotografies: Jordi Roig

El passat 6 de juliol, la Societat Aliança Palmarenca, de La Plama de Cervelló, va celebrar l’acte central del seu centenari. La jornada va iniciar-se amb una exhibició castellera, amb els Matossers de Molins de Rei i els Magenta de Sant Feliu de Llobregat.

Al vespre, va tenir lloc el Sopar de celebració del Centenari, amb els socis i sòcies de l’entitat. L’Aliança va voler comptar amb la presència de Gerard Miret, regidor de cultura de l’Ajuntament de la Palma de Cervelló, i de Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, que van intervenir amb un petit discurs de felicitació.

Durant l’acte es va entregar una placa d’agraïment els expresidents de l’ateneu Albert Guilera, Valentí Vilalta  i Lluís Planas, i al president actual de l’entitat, Joan Tintoré, per la tasca voluntària durant els anys al capdavant de la societat. En el transcurs del sopar, es van compartir imatges de diferents èpoques de l’ateneu, per analitzar i valorar la transformació al llarg d’aquests 100 anys.

La Societat Aliança Palmarenca va néixer l’any 1924, quan un grup de joves del poble, disconforme amb el funcionament del teatre de la Societat la Palmerina i amb aspiracions de fer coses noves i diferents, van decidir buscar un lloc adequat per construir un local per dur a terme els actes d’una nova societat recreativa. Quan es va fundar, l’entitat comprenia dues seccions: la Recreativa i la Benèfica (Hermandad de Socorros Mútuos).

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.