Toni Soler és el primer conferenciant del nou projecte ‘Ho parlem a l’ateneu!’

Toni Soler és el primer conferenciant del nou projecte ‘Ho parlem a l’ateneu!’

La Federació d’Ateneus de Catalunya enceta un nou projecte per revifar l’esperit històric dels ateneus com a focus de debat, tertúlia i coneixement. Sota el títol Ho parlem a l’ateneu!, el Catàleg d’Activitats de la FAC s’omplirà de persones expertes i cares conegudes que s’oferiran per parlar de temes d’actualitat, com el canvi climàtic, la globalització o els avenços tecnològics, fins a qüestions històriques, culturals o científiques, a les entitats federades. Les conferències tindran una durada màxima de 60 minuts i culminaran amb una conversa oberta amb el públic assistent.

Ho parlem a l’ateneu! vol anar més enllà de la tradicional transmissió passiva de coneixement. El seu objectiu principal és fomentar la participació activa dels socis i sòcies dels ateneus, convertint-los en protagonistes del debat i la construcció col·lectiva del coneixement, a través d’una àmplia gamma de conferències i tertúlies. El projecte és, doncs, una invitació a la reflexió i la construcció col·lectiva del coneixement.

Els ateneus, amb la seva llarga trajectòria i arrelament al territori, tenen el potencial de refermar-se com a centres vibrants d’intel·lecció i participació ciutadana. La FAC us convida a unir-vos a nosaltres en aquest viatge per a la construcció d’una societat més justa, democràtica i culta.

 

‘Per què Catalunya no és una potència mundial?’, amb Toni Soler

La primera proposta del projecte vol obrir la qüestió sobre Per què Catalunya no és una potència mundial?, a càrrec del periodista, productor de televisió i director de la revista El món d’ahir, Toni Soler.

“Si deixem de banda el turisme, la cuina i l’hoquei sobre patins, Catalunya no és una potència mundial. Això, no cal dir-ho, és una gran injustícia, però per sort tenim excuses per triar i remenar. La ubicació, el “branding”, els veïns, la desunió, la nostra conflictiva relació amb el poder polític… En aquesta xerrada, amb més humor que rigor, Toni Soler explica quins són els entrebancs que hem hagut de sofrir al llarg de la nostra llarga Història, i com, malgrat tot, continuem existint i fent-nos notar… tot i no ser una gran potència.”

SOL·LICITA LA CONFERÈNCIA DE TONI SOLER A TRAVÉS D’AQUEST ENLLAÇ

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.