Convocada la XII Beca de recerca històrica ‘Terra d’Ateneus’

Convocada la XII Beca de recerca històrica ‘Terra d’Ateneus’

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) i lInstitut Ramon Muntaner (IRMU) convoquen l’XII Beca de recerca històrica Terra d’Ateneus, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i d’Arç Cooperativa.

Terra d’Ateneus vol incentivar l’elaboració d’estudis centrats en la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret des del punt de vista històric. La convocatòria, que està dirigida a la comunitat investigadora, preferentment, vinculada a centres d’estudis locals i comarcals o a grups de recerca universitaris, i està dotada amb 4.000€ i la posterior edició de l’estudi a través de la col·lecció Terra d’Ateneus de l’Editorial Afers.

El projecte de recerca ha de ser inèdit, es pot concretar en l’estudi general d’un ateneu en el seu context històric i social i la seva incidència en el moviment sociocultural del seu entorn i també es podrà definir en temàtiques concretes d’activitats que històricament s’han desenvolupat en el si d’un ateneu com per exemple l’organització de certàmens i manifestacions literàries, la vinculació amb l’àmbit educatiu, la connexió amb l’associacionisme de la comarca o territori de l’entorn. Es valoraran preferentment les propostes que contemplin un ateneu encara en actiu. No es podran presentar treballs que tinguin com a finalitat exclusiva una determinada commemoració o efemèride concreta i temporal d’un ateneu.

La recerca ha de desenvolupar-se entre els mesos de gener i novembre de 2025.

Per presentar-se a la beca cal enviar obligatòriament la documentació sol·licitada a les bases juntament amb el formulari de sol·licitud, què trobareu en el document adjunt a aquesta notícia, per correu postal a la seu de l’Institut Ramon Muntaner (Mas de la Coixa. Rotonda de l’Eix de l’Ebre N 420 s/n. 43770, Móra la Nova, Ribera d’Ebre) i per correu electrònic a: nuria@irmu.org.

El termini de presentació de les sol·licituds acaba el dilluns 4 de novembre de 2024.

Podeu consoltar les Bases de la convocatoria i formulari de sol·licitud en el següent enllaç.

Més informació: https://www.irmu.org/projects/becaterradateneus  

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.