El “Camins d’Ateneus” visita el barri del Poblenou de Barcelona

El “Camins d’Ateneus” visita el barri del Poblenou de Barcelona

El passat diumenge 12 de maig vam realitzar un Camins d’Ateneus pel barri del Poblenou de Barcelona. Els assistents van gaudir de l’experiència i van destinar els diners recaptats a la Fundació Oncolliga de Poblenou.

Compartim la crònica que han fet arribar el grup de caminaires:

Aquest diumenge hem caminat pel barri del Poblenou de Barcelona. En Pere Parera, historiador i soci del Centre Moral de Poblenou, ha estat l’encarregat de guiar al grup i d’explicar les característiques del barri i els canvis que ha patit al llarg de les darreres dècades. Poblenou va ser un barri industrial, i pels seus carrers encara es poden trobar grans xemeneies que son residu de les grans fàbriques que van poblar la zona. Durant la caminada també hem pogut visitar la Plaça Prim, una plaça envoltada d’antigues cases de pescadors que actualment són restaurants i comerços. Tot i els canvis que ha patit amb el pas del temps, a la plaça encara s’hi respira tranquil·litat i tradició a causa dels edificis baixos de caràcter mariner. Finalment, vam visitar la Parròquia de Santa Maria del Taulat, on el mossèn ens va explicar la història de l’església, les característiques dels seus vitralls i la seva relació històrica amb el barri.

Al llarg de la visita, vam visitar els ateneus de la zona: el Casino l’Aliança del Poblenou i el Centre Moral i Cultural de Poblenou. En els dos equipaments ens van rebre amb els braços oberts i ens van explicar qui són i com funciona la seva entitat.

Les dues entitats estan molt arrelades al barri i tenen diverses activitats participatives.

Us esperem ben aviat al pròxim Camins d’Ateneus!

 

2 Comments

  • Publicat fa 15/05/2024

    Francesc Salomó Prats

    Un matí molt agradable i unes visites molt interessants

  • Publicat fa 15/05/2024

    Francesc Salomó Prats

    Una visita molt agradable i profitosa

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.