‘Dit i Fabra’: Els ateneus amb la llengua!

‘Dit i Fabra’: Els ateneus amb la llengua!

Des de la Federació d’Ateneus de Catalunya, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i Plataforma per la Llengua, hem iniciat el projecte “DIT I FABRA”, que vol propiciar el debat i la reflexió entorn la nostra llengua, el català, la qual viu moments crítics de grans reptes. Cal reflexionar, posar a debat i situar el paper que poden tenir els ateneu en l’actual context.

Consulteu també la nova guia pràctica de la Federació, “FOMENT DEL CATALÀ ALS ATENEUS“, un complement perfecte per aquest projecte.

El projecte consta de DUES ACTIVITATS complementàries de 45 minuts cada una i que, en conjunt, compten amb un PREU ESPECIAL subvencionat per la Federació per tal que puguin arribar a tots els ateneus:

  • L’obra de teatre “POMPEU FABRA, JUGADA MESTRA!”

Una teatralització sobre la figura intel·lectual, humana i política del geni ordenador de la llengua: Pompeu Fabra. Amb Òscar Intente i Maria Pla. Una càpsula teatral adaptable a qualsevol aula, sala d’actes, pati o auditori. Pensat per al gran públic, és també una molt bona eina didàctica per explicar tot un moment històric viscut a Catalunya.

Què en sabem de Pompeu Fabra? Pioner, tenaç, esportista, dialogant, compromès… El català més important aparegut en l’últim segle segons Josep Pla. La seva obra, també tan enorme, és cosa nostra, de present; És la nostra llengua, escrita, parlada, endreçada, estructurada, moderna. Sempre tan feble, però sempre resistint. Convé utilitzar-la, estimar-la, fer-la servir cada dia, saber-ne les regles. Aquest és un espectacle per explicar de manera diàfana la reconstrucció científica d’una llengua. Una gran proesa. Una jugada mestra!

 

  • La xerrada-debat “MANTENIM VIVA LA LLENGUA? EL LLEGAT DE FABRA”

Una xerrada-debat sobre el català avui. La nostra llengua viu moments crítics de grans reptes, cal reflexionar, posar a debat i situar el paper que poden tenir els ateneu en l’actual context. Una activitat dinamitzada per Plataforma per la Llengua amb la participació de Marta Rovira Martínez, doctora en sociologia, com a experta.

 

PREU ESPECIAL PELS ATENEUS: 400 euros + IVA

CLICA AQUÍ I RESERVA DATA A TRAVÉS DEL CATÀLEG D’ACTIVITATS DE LA FAC

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.