La Xarxa d’Arxius Comarcals proporcionarà eines per organitzar i descriure els arxius d’entitats

La Xarxa d’Arxius Comarcals proporcionarà eines per organitzar i descriure els arxius d’entitats

La Xarxa d’Arxius Comarcals, amb col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), organitzen des de fa tres anys tallers adreçats a ateneus i centres d’estudis, per donar pautes per a l’adequació dels arxius de les entitats, i que els seus fons documentals rebin un primer tractament bàsic. Aquests tallers pretenen evitar la pèrdua de documents i/o informació dins les mateixes associacions i entitats culturals.

Els tallers, que s’han organitzat com un curs pràctic, s’han basat en el Protocol de suport als arxius de les associacions culturals a Catalunya. Podeu consultar al protocol a través d’aquest enllaç:

Des de la Xarxa d’Arxius Comarcals, s’ofereix la base de dades dels primers tractaments (PRITRA) del Gestor Informàtic d’Arxius Comarcals. A partir de la qual, les entitats podran aplicar la classificació que es proposa i que s’està presentant i explicant en el marc dels tallers.

Apunteu-vos al taller a través del següent enllaç

Aquelles entitats interessades a disposar la PRITRA hauran de fer una petició formal a través del següent enllaç.

La formació específica serà al pròxim dilluns 29 d’abril de 17.30h a 19.00h i es podrà seguir a través de la plataforma Zoom. L’enllaç per accedir el taller es rebrà un cop estiguin inscrits els participants.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.