Ens incorporem a la European Network of Cultural Centers

Ens incorporem a la European Network of Cultural Centers

Des d’aquest mes de març, la Federació d’Ateneus de Catalunya formem part de l’European Network of Cultural Centers (ENCC), una xarxa de més de 100 membres que representen més de 5.000 centres culturals de 30 països de la UE i més enllà. Tots ells, malgrat la seva diversitat, tenen en comú el compromís amb la socio-cultura, és a dir, la promoció de l’accés i la participació activa dels ciutadans en la cultura.

Entre les línies d’actuació de l’ENCC, destaquen activitats en xarxa, com l’Annual Meeting (Reunió Anual), que se celebrarà a Riga del 4 al 6 de juny d’enguany, i programes d’enfortiment de capacitats per a les entitats membres, com ara el programa d’intercanvi de joves empleats, Lights On, en el qual aquest any la FAC participarà a través de la presència de la Sílvia Espinach, coordinadora de l’Àrea de Comunicació de la Federació.

A més, l’ENCC també ofereix ajuts diversos, com les microsubvencions per a projectes innovadors o el programa Closing the Gap, que crea espais d’interncanvi entre les entitats membres i els responsables polítics locals.

Com qualsevol associació, l’ENCC compta amb comissions de treball sobre temes com la digitalització ètica, la cultura en àrees no urbanes i la cultura per a i amb grups marginats.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.