El primer ‘Camins d’Ateneus’ del 2024 visita Les Corts – Sants

El primer ‘Camins d’Ateneus’ del 2024 visita Les Corts – Sants

Fotografies: Josep Lleixà

Consulta AQUÍ el llibret amb la ruta d’aquesta edició

El passat diumenge 10 de març de 2024, vam realitzar un nou Camins d’Ateneus, pels carrers del barri de Les Corts i Sants, de Barcelona. Els 28 assistents van gaudir de l’experiència, i van destinar els diners recaptats a l’Escola d’Educació Especial Jeroni de Moragas.

Compartim la petita crònica que han fet arribar el grup de caminaires:

Aquest diumenge hem conegut el barri de les Corts i hem tingut l’oportunitat de conèixer els seus equipaments més emblemàtics. Entre ells hem visitat l’Antiga Fàbrica de Cristalleries Planell, un edifici que presenta elements decoratius d’ascendència modernista elaborats amb la tècnica del trencadís; la Parròquia de Santa Maria del Remei, i l’estàtua de Pau Farinetes, un monument que representa un pagès que va ser molt popular al poble de les Corts a finals del segle XIX.

A més a més, també vam visitar el Mercat de les Corts, el Camp Nou, l’Edifici de la Maternitat i l’interior i els jardins del Centre Cívic Can Deu, un edifici d’estil modernista.

Fins a arribar a Sants, vam passejar per sobre la Ronda del Mig, recorrent la cobertura de les vies de Sants-Estació. En aquest tram vam poder visitar diferents equipaments, com el Mercat de Sants i Can Vies, un espai ocupat, on es realitzen tota mena d’activitats culturals, socials i polítiques des de 1997.

Amb la visita, com no podia ser d’una altra manera, vam visitar els ateneus de la zona: el Casal Catòlic de Sants i la Societat Coral l’Espiga de les Corts, que aquest any està celebrant el seu centenari. En els dos equipaments ens van rebre amb molta cordialitat i ens van explicar qui son i com funciona la seva entitat.

Les dues entitats estan molt arrelades al barri i tenen diverses activitats participatives.

Us esperem ben aviat al pròxim Camins d’Ateneus!

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.