La continuïtat de l’Ateneu del Clot es troba amenaçada per manca de local

La continuïtat de l’Ateneu del Clot es troba amenaçada per manca de local

L’Ateneu del Clot, una entitat sociocultural amb 45 anys d’història fortament arrelada al barri del Clot-Camp de l’Arpa de Barcelona, que compta amb 150 associats i associades i és aixopluc de 10 col·lectius i grups culturals i de lleure, es troba en perill de continuïtat degut a la finalització del contracte de la seva seu actual.

Al llarg de la seva existència, han passat per diferents espais del barri: han tingut seu a Ca la Vila, a la Torre del Fang, més tard al carrer Ter, i des de l’any 2008, són a una de les naus fabrils del carrer Muntanya. Des dels seus inicis, la qüestió del local ha estat una problemàtica que han anat arrossegant. L’Administració sempre els ha anat donant solucions provisionals, i ara, un cop més, l’entitat es troba abocada a la falta de local.

D’aquí a un any, el 23 de gener de 2025 venç el lloguer de la nau actual, segons s’ha informat, sense voluntat de renovació per part de la propietat. Davant d’aquesta situació, el regidor del Districte va plantejar la possibilitat que l’Ateneu es traslladés on antigament hi havia la Fàbrica del Plom, que ara és propietat de l’Ajuntament, un equipament al qual cal fer un seguit d’actuacions d’adequació i millora que encara no han començat i poden durar diversos anys.

Ara per ara, doncs, la possibilitat que s’ha ofert a l’Ateneu és la del trasllat a uns mòduls provisionals, que s’instal·larien al recinte de la Fàbrica del Plom, mentre no s’executen les obres de l’equipament; una situació inviable per l’Ateneu, que en aquestes condicions no podria desenvolupar la seva activitat regular.

L’Ateneu del Clot es troba en procés de mobilització, la qual compta amb el suport de diverses entitats del barri i de la Federació d’Ateneus de Catalunya, per exigir a l’Administració una resposta, una solució definitiva i un compromís ferm amb les entitats i la vida associativa del barri. L’activitat de l’Ateneu és essencial pel Clot-Camp de l’Arpa i s’ha de realitzar en un espai on les persones i els diferents col·lectius puguin interrelacionar-se, crear comunitat i fer cultura.

Recupera els reportatges que han fet sobre el problema Betevé, en aquest enllaç; Tot Barcelona, en aquest enllaç, i TV3, a continuació:

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.