La renovada Sala Odèon de Canet de Mar celebra el ‘XX Memorial Jaume Dotras’

La renovada Sala Odèon de Canet de Mar celebra el ‘XX Memorial Jaume Dotras’

Dissabte 27 de gener, la Sala Odèon de Canet de Mar va celebrar el XX Memorial Jaume Dotras i va convidar a totes aquelles persones que han donat suport a l’Associació Cultural Plataforma Odèon (ACPO) durant 23 anys per la reobertura del teatre.

L’acte va comptar amb una exposició fotogràfica amb l’explicació dels 223 anys de vida de l’espai i sobre activitat de l’entitat, i el concert Memòria! Jaume Dotras, en el qual Xavier Dotras va presentar el seu nou disc, Líeder, amb la col·laboració de Carme Canela i Gessamí Boada.

A l’esdeveniment, van assistir la tècnica de cultura de l’Ajuntament de Canet de Mar, Mercè Valls; el músic, Santi Arisa, i el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pep Morella, el qual va destacar que “la tasca de l’ACPO d’exigir la rehabilitació de l’Odèon no ha estat una demanda nostàlgica, sinó responsable“, i va afegir que ara que l’equipament s’ha convertit en el Teatre Municipal, “cal garantir que aquest espai també serveixi perquè les entitats que tiren endavant Canet el puguin omplir amb les seves propostes i activitats“.

Breu resum històric de l’Odèon

L’antic teatre Odèon es va inaugurar el 1923 dins l’edifici emblemàtic construït per la cooperativa La Canetenca. Amb el pas dels anys, s’hi van fer nombroses activitats socials, culturals i durant la dictadura, també religioses.

L’equipament va arribar al seu punt àlgid durant els anys 70 i 80 , quan es va crear el grup de teatre independent El Canyer, que va atraure nombroses companyies al municipi, convertint Canet de Mar en un niu de companyies i moviments culturals com La Trinca o la companyia Comediants.

Al final dels anys 80 i durant la dècada dels 90, l’Odèon va entrar en un període de decadència, degut a la necessitat d’obres de millora. Gràcies a la reivindicació ciutadana d’entitats com l’Associació Cultural Plataforma Odèon, que va néixer l’any 2000 amb aquesta finalitat, el 2002, l’Ajuntament va comprar l’edifici i el 2007 s’inicià una primera fase d’obres.

L’any 2018, el Centre Parroquial va manifestar la intenció de vendre el seu espai a l’Ajuntament, la qual cosa va permetre abordar els projectes de recuperació del teatre Odèon i del Centre Parroquial de manera coordinada.

El passat desembre de 2023, el Teatre Municipal de Canet va obrir de nou les seves portes.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.