La presidenta del Parlament rep un centenar de representants d’ateneus amb motiu dels #FAC40anys

La presidenta del Parlament rep un centenar de representants d’ateneus amb motiu dels #FAC40anys

Divendres 26 de gener a la tarda, la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, va rebre al saló de sessions més d’un centenar de representants d’ateneus federats amb motiu del 40è aniversari de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

La presidenta va donar la benvinguda als representants de la federació i va destacar la importància dels 198 ateneus que té Catalunya, la qual cosa, ha remarcat, “demostra la força d’aquest país“. En aquest sentit, Erra va destacar “el paper que han jugat al llarg de la història els ateneus com a fil conductor del país i de la identitat catalana”.

A més, va valorar “el voluntariat i la generositat dels ateneus” des dels seus inicis i va advertir que “les necessitats continuen i, per tant, continua sent necessari anar als ateneus, uns espais amb les portes obertes per entrar i aprendre”. La presidenta va acabar el discurs dient: “Gràcies per ser-hi, per al país sou imprescindibles”.

En la seva intervenció, el president de la Federació d’Ateneus, Pep Morella, va ressaltar la tasca duta a terme pels ateneus durant aquests 40 anys de la Federació “a l’hora d’enfortir el teixit social i associatiu de Catalunya”. En aquestes quatre dècades d’història, la FAC ha passat dels 22 ateneus federats inicialment a 198 entitats actualment, convertint-se en la xarxa d’equipaments culturals de gestió associativa més estesa en el territori.

Morella va voler posar en valor “la feina que fan totes les voluntàries i els voluntaris, i també els professionals dels nostres ateneus i de les associacions del país, que treballen dia a dia per millorar la qualitat de vida de la seva ciutadania” i va animar als representants dels ateneus presents al Parlament a “seguir reinventant-se”.

La recepció va acabar amb una visita al Palau del Parlament i un aperitiu.

Agraïm els vídeos de la recepció gravats per Juan Muñoz i Nina Cabeza, de La Societat Coral i d’Esbarjo La Margaridoia, en aquest enllaç; i el que va compartir el Foment de Molins de Rei al seu Instagram, en aquest enllaç.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.