El Casal d’Olesa commemora el seu centenari

El Casal d’Olesa commemora el seu centenari

El Casal d’Olesa va celebrar, el dissabte 20 de gener, l’acte principal del centenari de l’entitat, al qual hi van assistir, a banda dels socis i sòcies d’El Casal, la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà; l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent, i el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pep Morella.

La celebració va començar al teatre d’El Casal, amb la presentació del Ball de l’homenatge, a càrrec de l’Esbart Olesà, després de la qual, el president de l’entitat, Daniel Buson, va fer un repàs històric dels 100 anys de l’associació.

Després dels parlaments, es van lliurar els obsequis commemoratius a tres institucions: a la família Badia, la família Puigjaner i a la Parròquia Santa Maria; a quatre entitats: l’Esbart Olesà, l’ACF Olesa Sardanista, l’NBO i la Federació d’Ateneus de Catalunya. I a 18 expresidents de l’entitat o les seves famílies. A més, la consellera i l’alcalde van rebre l’obsequi com a representants de la Generalitat i l’Ajuntament.

Actuació de l’Esbart Olesà

Pep Morella, per la seva banda, va entregar un obsequi commemoratiu a l’ateneu de part de la Federació, i va remarcar l’“especial il·lusió de poder venir avui a celebrar el vostre centenari, especialment un mes després d’entregar el 1r Premi Jove, Memorial Ricard Julià, en la modalitat Temps lliure i valors, dels Premis Ateneus 2023, a La Comissió Escola d’El Casal. Un clar exemple de la força que ha tingut sempre el jovent d’Olesa per tirar endavant l’entitat”.

L’acte, presentat per Olga Solà en col·laboració amb el Casal, va finalitzar amb una petita mostra de la representació dels Pastorets i les actuacions de l’Esbart Olesà i Olesa Sardanista.

La celebració va concloure amb un berenar popular i una mostra de companyies de teatre familiar a la tarda, i un concert a la nit a càrrec de Virgina & The Woolfs.

La commemoració del centenari continuarà durant la primavera amb les següents activitats:

18 de febrer – Acte d’Olesa Sardanista
24 de febrer – Mostra Anual de Curtmetratges
17 de març – Acte de l’Esbart Olesà
21 d’abril – Homenatge al cinema
Durant el maig – Exposició del Centenari
17, 18 i 19 de maig – Gent d’ara i de sempre. Homaentge al teatre.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.