Donem la benvinguda a l’Associació Cultural Xercavins!

Donem la benvinguda a l’Associació Cultural Xercavins!

Donem la benvinguda a l’Associació Cultural Xercavins, de Verdú, la nova entitat adherida a la Federació d’Ateneus de Catalunya, que formarà part de la Delegació Territorial de Ponent – Alt Pirineu, amb la qual sumem 198 ateneus federats!

L’Associació Cultural Xercavins de Verdú (ACX) neix l’onze de setembre de l’any 2001 davant la necessitat d’articular el grup de persones que fins aleshores havien dut el timó de la revista Xercavins, nascuda el gener de l’any 2000, sota el paraigües de l’Associació Juvenil Bacus, i en commemoració del Xè aniversari de la Festa de la Verema i el Vi, “Bacus”.

L’objectiu de l’entitat era i és el promoure, fomentar i divulgar l’activitat cultural a la vila de Verdú, a traves de l’Associació i d’una manera especial vers el fil conductor que és la publicació de la revista. L’ACX és del parer que la cultura integra generacions, agermana la gent, genera progrés econòmic, social i cultural a la vila, i el que és més important, fa feliç als vilatans del poble.

A finals de gener d’aquest 2024, la revista Xercavins arribarà al número 96 de la publicació, amb una periodicitat trimestral. La revista compta amb una trentena de col·laboradors i actualment gaudeix d’una molta bona salut tot mirant a l’horitzó proper, dels 25 anys al carrer de manera continuada.

D’altra banda, l’AXC promociona la realització d’activitats culturals, de recerca i d’esbarjo, actuant de manera que la suma permeti multiplicar la incidència i repercussió de les seves propostes, adreçades a enfortir el teixit cultural de Verdú. Ho fa a través de la revista, amb la publicació d’una col·lecció de llibres que edita sota el nom El pont de sis ulls. Ja en porta publicats tres: Verdú la nostra terra, història gràfica 1887-2012 (2012), Els sons de Verdú, records de la música del passat (2021) i El castell de Verdú, història d’un monument” (2022), i n’hi ha dos més en cartera. L’AXC també patrocina el Cicle de concerts estiuencs de “cal Prim” i organitza sortides culturals, xerrades, exposicions, la nit literària i parada de llibres per St. Jordi, i actes per recaptar diners per la Marató.

Benvinguts i benvingudes! Des de la FAC treballarem per fer-vos més fàcil la vostra tasca associacionista!

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.