Presentem la Producció FAC 2024: ‘He mort el pop’, una comèdia per celebrar l’Any Guimerà

Presentem la Producció FAC 2024: ‘He mort el pop’, una comèdia per celebrar l’Any Guimerà

Per commemorar els 100 anys de la mort d’Àngel Guimerà i en motiu de l’Any Guimerà, aquest proper any 2024 la Federació d’Ateneus de Catalunya, Apunta Teatre i El Maldà presentem l’espectacle He mort el pop, una obra de Lluís-Anton Baulenas dirigida per Marc Vilavella, i que compta amb la direcció i creació musical de Marc Sambola.

He mort el pop recull tres de les peces més rellevants de l’autor: Mar i Cel (1888), Maria Rosa (1894) i Terra Baixa (1897) en una deconstrucció de cadascun dels textos amb una tractament de comèdia que pretén apropar al públic actual la prolífica trajectòria de Guimerà des d’un altre punt de vista, com és la contemporització dels clàssics.

L’espectacle — interpretat per Antonio del Valle, Bernat Cot i Rafaela Rivas — utilitza l’humor per contemporitzar temes recurrents d’Àngels Guimerà, com els conflictes passionals, la rebel·lió contra els poders establerts o l’empoderament de la dona. Segons Baulenas, He mort el pop és una paròdia amable sobre el món i els personatges de Guimerà: “des de la complicitat amb el gran autor, fem broma i ens preguntem amb ironia què se’n devia fer d’en Manelic, de la Blanca de Mar i Cel o de la mateixa Maria Rosa”. L’obra posa en escena tres drames sobre les passions humanes, tres conflictes socials i classistes, i tres desenllaços punyents i ben diferents. El món narratiu de Guimerà representat en conceptes com l’arma de l’amor no correspost, el conflicte social i la mort com a resolució.

He mort el pop s’estrenarà el proper 4 de febrer al Teatre de Sarrià i, a més de girar pels teatres de la XTAC, es podrà veure també a la Sala Versus Glòries a la temporada 2024/25.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.