Jornada de formació ‘Eines per a la comunicació: claus per a la interacció amb la premsa de proximitat’

Jornada de formació ‘Eines per a la comunicació: claus per a la interacció amb la premsa de proximitat’

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

El dissabte 18 de novembre, a les 9.30 hores, tindrà lloc, al Foment Cultural i Artístic de Sant Joan Despí (carrer Major, 54 – Sant Joan Despí, Barcelona), la jornada de formació Eines per a la comunicació: claus per a la interacció amb la premsa de proximitat, què obre el nou cicle Eines per a la comunicació.

La jornada està organitzada per lInstitut Ramon Muntaner (IRMU), la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC). A més, s’ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i de l’Foment Cultural i Artístic de Sant Joan Despí.

L’objectiu d’aquesta trobada sobre la premsa de proximitat adreçada als centres d’estudis i als ateneus és conèixer més a fons el funcionament dels mitjans de comunicació local i comarcal, i cercar les sinergies necessàries per aconseguir més ressò dels projectes i activitats de les entitats a la premsa.

L’acte té una finalitat didàctica, de manera que, més enllà de fomentar el debat i compartir experiències, els assistents puguin entendre millor les lògiques dels mitjans de comunicació i aprendre algunes pautes útils per aplicar en el seu dia a dia a l’hora de relacionar-se amb els periodistes.

Programa de la formació

09.30h      Xerrada Com funcionen els mitjans de comunicació locals i comarcals?, una aproximació a la selecció temàtica i les rutines de treball de la premsa de proximitat, a càrrec de Juan Cal, exdirector del diari Segre i exvicepresident de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i de l’Associació Catalana d’Editors de Diaris (ACED). També ha impartit cursos de postgrau sobre Tècniques i mitjans de comunicació a la Universitat de Lleida i a la Universitat Autònoma de Barcelona, aprofundint en matèries com els gèneres informatius o la negociació amb les fonts d’informació. Com a escriptor, ha publicat quatre llibres, l’últim la novel·la Crim al bancal.

10.15h      Torn de debat amb el periodista.

10.45h      Pausa.

11.15h       Dinàmica de grup Intercanviem papers. Ens posem en la pell del periodista per cercar i modelar propostes d’activitats atractives per als mitjans de comunicació i analitzem els mètodes més efectius per seduir i convèncer a la premsa.

13.00h     Conclusions de la jornada. 

13.30h      Fi del taller.

Inscripcions i programa complet

Cal inscripció prèvia omplint aquest formulari.

Trobareu el programa de la jornada de formació en aquest enllaç.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.