Donem la benvinguda a l’Ateneu 24 de juny i l’Alcavot Espai Cultural!

Donem la benvinguda a l’Ateneu 24 de juny i l’Alcavot Espai Cultural!

Donem la benvinguda a l’Ateneu 24 de juny, de Girona, i l’Alcavot Espai Cultural, de Castellar del Vallès, la noves entitats adherides a la Federació d’Ateneus de Catalunya amb les quals sumem 195 ateneus federats!

L’Ateneu 24 de Juny, casal independentista i popular gironí, va néixer a finals d’estiu de 1998 com un espai de trobada, de treball, de formació i debat amb una perspectiva independentista i d’esquerres. Amb la voluntat de recollir la llarga tradició que en aquest país han tingut els casals i d‘ateneus. Les inquietuds de l’ateneu també es mouen en els eixos de l’ecologia, l’alliberament sexual, els drets socials, la defensa de la llengua, la solidaritat internacional, l’alliberament dels pobles i els Drets Humans, entre d’altres.

El dia 24 de juny, el solstici d’estiu o de Sant Joan, és una diada celebrada a tots els racons dels Països Catalans. Les falles i les fogueres de la revetlla cremen de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, i són sens dubte un símbol popular d’identitat i d’unitat, com cap altra, de la nostra Nació. Per això, posar aquest nom a l’Ateneu és un reconeixement a aquesta data com a Diada dels Països Catalans.

Per la seva banda, l’Alcavot Espai Cultural, va reactivar, l’any 2021, l’activitat cultural de Castellar del Vallés. L’espai, que està gesionat per l’Associació per a la Promoció de l’Espectacle Infantil i Juvenil, és un centre de creació, desenvolupament i oferta de propostes culturals, que en dos anys ha acollit més de 110 representacions teatrals entre propostes per infants i per adults, 88 activitats de concerts, vermuts literaris i altres esdeveniments com festivals o l’anomenat «S’horabaixa», que consta en fer diverses activitats en forma de cafè-teatre.

Benvinguts i benvingudes! Des de la FAC us desitgem molta sort en el vostre projecte i treballarem per fer-vos més fàcil la vostra tasca associacionista!

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.