Descobriu les fires i festivals d’arts escèniques que us recomanem des de la FAC

Descobriu les fires i festivals d’arts escèniques que us recomanem des de la FAC

Catalunya és un país ple de fires i festivals d’arts escèniques, en els quals els programadors i programadores dels ateneus teniu l’oportunitat de descobrir noves propostes. Des de la FAC us convidem a participar d’aquests esdeveniments i us en recomanem alguns als que podeu accedir-hi amb descompte, com a entitats federades. Aquests són els que tindran lloc el que resta d’any:

 

+ FESTIVAL FRANQUESA   –   DEL 20 AL 21 DE JULIOL   –   PREMIÀ DE DALT

ENTRA AL WEB

Durant aquestes dates Premià de Dalt es converteix en un punt de trobada i d’exploració col·lectiva on la dansa i les arts escèniques s’integren i s’arrelen a la cultura i llegat popular, partint d’una visió i impuls avantguardista. Impulsat per la Societat Cultural Sant Jaume, el Festival Franquesa vol ser un punt de connexió i experimentació del moviment, un espai on cercar ponts de diàleg entre tots els assistents a través d’un ample oferta cultural composta de diverses propostes escèniques, sardanes populars i tallers col·lectius d’experimentació del moviment oberts a totes les edats.

 

+ DANSÀNEU   –   DEL 21 AL 30 DE JULIOL   –   ESTERRI D’ÀNEU

ENTRA AL WEB

Hereu de l’escola d’estiu de formació fundada l’any 1992 pel Departament de Cultura i el Consell Cultural de les Valls d’Àneu i liderada durant més de dues dècades pel ballarí i coreògraf Joan Serra, el Dansàneu, la trobada de dansa i música populars que any rere any ha significat una cita ineludible per als amants de la dansa tradicional, es va refundar l’any 2015 en l’actual FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU, un projecte obert al públic de totes les edats que posa en valor la riquesa patrimonial i natural de les Valls d’Àneu i la marida amb una proposta cultural diversa que es vertebra a partir de la dansa i de la música d’alta qualitat i mescla les propostes més contemporànies i l’incentiu a la nova creació amb la cultura d’arrel.

 

+ ESDANSA   –   DEL 21 AL 27 D’AGOST   –   LES PRESES

ENTRA AL WEB

ÉSDANSA és el festival de la dansa d’arrel tradicional, amb aquest ÉS en present d’indicatiu davant de dansa, i és que entenem la dansa d’arrel tradicional de present, per ser ballada i ser creada, avui. Per ser ballada avui, desplegant un seguit de línies de programació amb la voluntat de provocar que es balli. Una gran part de la graella és formativa i participativa, on l’espectador deixa de ser precisament espectador i passa a ser ballador. D’aquesta voluntat neix el Campus Ésdansa’T, els tallers de dansa tradicional del festival, que aglutina tota la programació de formació tant per a infants com per a adults.

 

+ FITAG   –   DEL 22 AL 26 D’AGOST   –   GIRONA

ENTRA AL WEB

El FITAG és un esdeveniment anual que se celebra a la ciutat de Girona des de l’any 1992. Un festival organitzat per la Diputació de Girona, dedicat al teatre amateur, que acull grups de teatre de tot el món que representen les seves obres davant del públic i els professionals del sector. El festival és internacional i es valoraran les obres que puguin ser compreses pel públic independentment de la llengua d’interpretació. També es poden presentar propostes de teatre dansa o de teatre gestual.

 

+ FIRA DE TÀRREGA   –   DEL 7 AL 10 DE SETEMBRE   –   TÀRREGA

ENTRA AL WEB

La Fira de Teatre al Carrer és una entitat pública que, sota la marca FiraTàrrega, treballa per la dinamització de la creació escènica catalana i l’intercanvi artístic professional en clau nacional i internacional, amb una atenció especial a les arts de carrer i als projectes que impliquen la ciutadania en l’espai públic. És un dels mercats estratègics reconeguts per la Generalitat de Catalunya pel seu paper com a espai de trobada i d’intercanvi, com a plataforma idònia per presentar noves propostes artístiques i fomentar els contactes professionals.

 

+ MERCAT DE MÚSICA VIVA DE VIC   –   DEL 13 AL 16 DE SETEMBRE   –   VIC

ENTRA AL WEB

El Mercat de Música Viva de Vic és un punt de trobada professional del sector de la música. Es celebra anualment la segona setmana de setembre i, durant quatre dies, reuneix professionals de la indústria musical catalana, estatal i internacional. El seu caràcter multiestilístic el fa únic dins el panorama internacional, i el converteix en un esdeveniment que ofereix el millor dels festivals en un mercat. Des del 1989, el MMVV serveix d’aparador de nous projectes musicals, fomenta la contractació d’espectacles i permet compartir coneixements i experiències entre professionals del sector.

  • Les entitats associades poden rebre promocions i descomptes especials. Per més informació escriviu a xtac@ateneus.cat

 

+ FIRA MEDITERRÀNIA   –   DEL 5 AL 8 D’OCTUBRE   –   MANRESA

ENTRA AL WEB

La Fira Mediterrània de Manresa és el mercat estratègic de les propostes artístiques que utilitzen l’arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu. Treballa amb els 360 graus de l’arrel tradicional, partint del grau inicial, el patrimoni immaterial i l’herència cultural, passant per les associacions de cultura popular i tradicional, que treballen a partir del patrimoni immaterial connectant-lo amb la societat, i finalment, el sector professional, els artistes que creen a partir d’aquesta tradició. La Fira posa especial èmfasi en l’intercanvi, la interrelació i la intersecció de tots ells.

  • Com a entitats de la FAC teniu accés a promocions i descomptes especials: Descompte del 50% en cada acreditació (EXCLUSIU PELS ATENEUS), cal seleccionar l’associació a l’apartat de promocions especials del formulari i s’aplicarà el descompte.

 

Si sou membres de la XTAC, consulteu la notícia a l’apartat web de la Xarxa de Teatres d’Ateneus per obtenir més informació.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.