El Centre d’Amics de Reus convoca la XXè Premi Francesc Martí Queixalós

El Centre d’Amics de Reus convoca la XXè Premi Francesc Martí Queixalós

Foto: Josep Lluís García i Herrera guanya el XIXè Premi Francesc Martí Queixalós, amb la seva obra El caminant i la pàtria.

CONSULTA AQUÍ LES BASES DEL PREMI

El Centre d’Amics de Reus convoca el Certamen de poesia catalana 2023 – XXè Premi Francesc Martí Queixalós, que vol honorar la memòria del directiu de l’entitat i destacat poeta, Francesc Martí Queixalós (Reus 1916-2002).

Al premi, guardonat amb 600 € i la publicació de la peça a la revista Lo Nunci, s’hi pot optar amb qualsevol poema o recull de poemes originals i inèdits, de tema lliure i escrits en llengua catalana. L’extensió màxima, en qualsevol cas, no sobrepassarà els 100 versos.

L’adjudicació d’aquest XXè Premi Francesc Martí Queixalós, serà decidida per un jurat presidit per Maria Dolors Vallverdú i Torrents, escriptora, Mestra en Gai Saber, Mantenidora i vicepresidenta de l’Acadèmia dels Jocs Florals del Rosselló; Robert Miralles i Gutiérrez, professor de català de la JAEC i pioner de l’ensenyament de català a les nostres comarques, i Francesc Roig i Queralt, escriptor, catedràtic de llengua i literatura catalanes i president de Càritas Catalunya, que hi actuaran de secretari i vocal, respectivament.

El termini d’admissió dels poemes i reculls serà el 15 d’octubre de 2023. 

La passada edició, celebrada el 2022, va comptar amb la major participació de la història del certamen, amb un total 146 obres amb més de 700 poemes presentats.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.