La Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt presenta la 2a edició del Festival Franquesa

La Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt presenta la 2a edició del Festival Franquesa

Imatge de la producció pròpia del Festival Franquesa 2022, Pols, de ManNera Dansa.

Els dies 20 i 21 de juliol tindrà lloc, a Premià de Dalt, la segona edició del Festival Franquesa – Dansa i cultura popular del Maresme, organitzat per la Societat Cultural Sant Jaume, amb el suport de l’Ajuntament de Premià de Dalt, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Enguany, el festival comptarà amb les actuacions de la Companyia La Dansívora, l’Esbart Ciutat Comtal i Pere Seda, a més de la representació de PUR, la producció pròpia del festival a càrrec d’Aleix Martínez amb ManNera Dansa, L’Avalot Teatre i membres dels Peluts de Cabrils, de la Colla de Diables d’Òrrius i dels Diables del Vi d’Alella.

PUR tracta sobre la profunda desconnexió en la qual avui en dia ens trobem immersos, en relació amb el nostre entorn, que ens endinsa en un conflicte entre la natura i el nostre propi
ego com a humans, situant-nos davant del planeta Terra com éssers prepotents i egocèntrics. El mateix succeeix amb les nostres cultures, les nostres arrels. L’essència de les nostres tradicions, tan arrelades als cicles del planeta i el cosmos, van esfumant-se lentament, fins a arribar a convertir aquests profunds rituals en simples actes repetitius i buits de contingut.

El Festival Franquesa va néixer el 2022 amb la voluntat d’esdevenir un espai de trobada i exploració col·lectiva on la dansa i les arts escèniques s’integren i s’arrelen a la cultura i llegat popular, partint d’una visió i impuls avantguardista.

Més informació a la web del festival.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.