Camins d’Ateneus: la Delegació Territorial Barcelonès visita Sant Martí de Provençals

Camins d’Ateneus: la Delegació Territorial Barcelonès visita Sant Martí de Provençals

Fotografies: Josep Lleixà

La Delegació Territorial Barcelonès va organitzar una  nova ruta Camins d’Ateneus per Sant Martí de Provençals, que es va dur a terme el diumenge 21 de maig. A continuació, compartim la crònica de la jornada:

Aquesta sortida ha estat molt especial pel grup que l’organitzem. És la primera sortida que en Ricard no ens ha acompanyat i hem volgut tenir-lo molt present, tot dedicant-li la sortida que ell ens va ajudar a preparar.

Fins al 1897, Barcelona estava envoltada per diverses poblacions: Gràcia, Sant Andreu del Palomar, Horta, Sant Martí de Provençals. Diumenge 21 de maig, vam fer un Camins d’Ateneus per una part de l’antic terme municipal de Sant Martí, que tenia com a veïns Gràcia i Horta. Ara són els districtes de Gràcia, Eixample i Horta-Guinardó, però els límits són diferents i tot és Barcelona.

Tot caminant, el paisatge urbà ens va anar explicant el seu passat, present i futur. El mercat del Clot, la Seu del Districte, l’Escola Casas, la plaça de la Bicicleta, la Plaça Glories, el parc de Can Clariana, el passatge Gaiolà i l’Hospital de Sant Pau van ser algunes de les parades que vam fer, on la Isabel ens feia explicacions per posar-nos en context i saber el que foren o curiositats de tots aquests llocs.

També, vam conèixer el tres ateneus que hi tenen seu, l’Orfeó Martinenc, l’Ateneu del Clot i el Foment Martinenc.

Vam ser 34 persones de diferents ateneus de la província de Barcelona, que vam recòrrer uns 6 km pel carrers de Sant Martí, i ara ja esperem amb molta il·lusió la nova proposta de sortida.

Consulta aquí el llibret amb la ruta d’aquesta edició

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.