L’esport treu la llengua: signa el manifest per l’esport en català!

L’esport treu la llengua: signa el manifest per l’esport en català!

Signa el manifest per l’esport en català en aquest enllaç

Des de la Federació d’Ateneus de Catalunya ens hem unit al manifest que Òmnium Cultural i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya han redactat en suport a l’esport en català, i animem a tots els ateneus federats a adherir-s’hi.

Som federacions, clubs, esportistes, entrenadors, entrenadores, àrbitres, periodistes, famílies i aficions molt diverses. Hem nascut a ciutats, pobles i països propers i llunyans. Tenim aficions, gustos i maneres de pensar diferents. I reivindiquem amb orgull que:

  1. El català ens uneix en la nostra diversitat, ens fa equip, ens fa més forts i ens situa amb veu pròpia al món.
    El català és de tothom i compartir-lo amb tothom, sigui quin sigui el seu color de pell, cognom o accent, ens fa una societat més oberta, inclusiva i cohesionada.
  2. Volem que el català estigui en forma i ens preocupa la davallada del seu ús social. Volem que tothom pugui aprendre’l i utilitzar-lo amb normalitat: jugant, entrenant, animant, davant les càmeres, als vestuaris i celebrant les victòries.
  3. Des del món de l’esport hem de ser referents davant la societat i especialment davant les noves generacions. Per això, ens comprometem a activar-nos i col·laborar per augmentar l’ús del català als nostres equips.

Fem una crida a tots els clubs esportius catalans, aficionats i aficionades, als jugadors i jugadores, entrenadors i entrenadores, àrbitres, famílies, joves, mitjans de comunicació i a la societat en general a sumar-se a aquest manifest. Enfortim junts el català a l’esport, als clubs grans i petits. A cada ciutat, poble i barri del país.

L’esport treu la llengua! #ComparteixElCatalà

Més informació i material descarregable aquí.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.