Acord històric per reformar el Teatre del Centre Fraternal de Palafrugell

Acord històric per reformar el Teatre del Centre Fraternal de Palafrugell

Els socis i sòcies del Centre Fraternal de Palafrugell han aprovat en assemblea i per unanimitat la restauració dels espais l’Antic Casino Cultural de finals del segle XIX.

L’objectiu de les obres és adequar les infraestructures als requisits tècnics actuals i restaurar els elements icònics de l’edifici considerat Bé Cultural d’Interès Local. En paraules del president de l’entitat, Xavier Llimona, “el projecte té una mirada que va més enllà de la immediatesa i de donar resposta a necessitats puntuals, de manera que les solucions proposades tenen caràcter de globalitat i de futur. Seran millores que ens permetran adaptar l’edifici en el seu conjunt i preveient les necessitats que tindrem més endavant”.

Les obres permetran adaptar el Teatre com a sala polivalent i introduir millores estructurals, de prevenció d’incendis i d’adaptació a les normatives actuals que regulen els espais de pública concurrència. Tindran un cost aproximat de 770.000 € i s’executaran en dues fases. El pressupost de la primera fase anirà a cavall de dues anualitats (2023 i 2024) i serà de 408.000 €, que es finançaran amb les aportacions extraordinàries de l’Ajuntament de Palafrugell i de la Diputació de Girona, i de fons propis de l’entitat.

Després de la remodelació, al nou Teatre del Fraternal s’hi podran programar activitats de mig format i serà un espai versàtil a disposició dels socis, les entitats i la ciutadania.

Amb la voluntat de dinamitzar la futura sala polivalent i obrir l’espai al gaudi dels ciutadans de Palafrugell, els socis i sòcies de l’entitat van aprovar un conveni amb l’Ajuntament en què està previst cedir la sala 60 dies anuals per a realitzar-hi activitats en els mesos de més ocupació de les instal·lacions municipals.

El Centre Fraternal de Palafrugell, una de les associacions més antigues de la Vila, amb 135 anys d’història i més de 500 socis, té previst posar en marxa una campanya de comunicació i recerca de mecenatge per aconseguir els fons necessaris per poder fer front al cost de les obres.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.