La FAC celebra el 40è aniversari al Recercat 2023

La FAC celebra el 40è aniversari al Recercat 2023

Lloret de Mar, Capital de la Cultura Catalana 2023, va ser el passat cap de setmana l’escenari del RecercatRecercat, la Jornada de Cultura i Recerca Local, què celebrava enguany la seva dinovena edició.

La jornada, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), va ser un gran èxit i un punt de trobada essencial pels centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana i els ateneus federats catalans.

Enguany, a més a més,des de la Federació d’Ateneus vam aprofitar l’ocasió per organitzar diverses activitats per celebrar el nostre 40è aniversari!


PODEU VEURE AQUÍ EL VIDEORESUM DE LES JORNADES


Les activitats de la FAC per celebrar el 40è aniversari

Com és habitual, el Recercat va comptar amb la fira de centres d’estudis, on vam exposar pòsters dels projectes més destacats dels ateneus federats, així com la exposició Som Ateneus, produïda per la Federació d’Ateneus per recorre la història dels ateneus i entendre i conèixer tot el què has de saber sobre la figura d’aquestes entitats.

 

També vam participar del Mosaic Recercat presentant “Camins d’Ateneus“, un projecte de la FAC que vol promoure el coneixement del territori català a través dels seus ateneus. La presentació va anar a càrrec de Sergi Alcalde, del Centre d’Estudis Canetencs de Canet de Mar, i Marc Martín, tècnic de la FAC, mostrant com podem enriquir els projectes a través de la col·laboració entre els Centres d’Estudis (que en aquest cas aporten guia i coneixements) i els Ateneus (encarregats de la gestió del projecte).

La participació de la FAC es va completar amb l’espectacle Quasi Òpera, la producció pròpia de la FAC del 2022 reprogramat en motiu de la celebració del 40è aniversari de la federació, que va tenir lloc el divendres al Pati de la rectoria. Pep Morella, president de la FAC, va comentar: “Celebrem els 40 anys de la Federació, la xarxa ateneista més gran del país, i per fer-ho recuperem la nostra producció 2022: Quasi Òpera. L’espectacle va girar per uns 30 ateneus de tota Catalunya, i ja l’han vist més de 2.000 espectadors. Espero que en gaudiu aquesta nit!“.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.