Barcelona atorga la Medalla d’Honor de la ciutat a la Federació d’Ateneus de Catalunya

Barcelona atorga la Medalla d’Honor de la ciutat a la Federació d’Ateneus de Catalunya

El darrer plenari del mandat de l’Ajuntament de Barcelona ha atorgat per unanimitat les 25 Medalles d’Honor de Barcelona 2023, una de les quals ha distingit la Federació d’Ateneus de Catalunya, pels 40 anys dedicats a millorar la feina de les entitats socioculturals de tot Catalunya.

De les medalles atorgades, cinc són de l’àmbit de ciutat i proposades pels grups municipals i el Consell de Ciutat, i les altres 20 estan proposades pels districtes. Les medalles distingeixen les persones o entitats que amb la seva tasca professional o social han contribuït a millorar els valors cívics i la conscienciació ciutadana.

Des de la FAC, volem agrair l’Ajuntament de Barcelona aquest reconeixement, i felicitar especialment l’Arxiu Històric del Poblenou, que ha estat distingit amb una de les Medalles d’Honor proposades pels Consells de districte, per la seva contribució a la recuperació i al manteniment de la memòria històrica del barri del Poblenou. L’Arxiu Històric del Poblenou ha estat una entitat clau per l’elaboració de les dues darreres publicacions de la Col·lecció Terra d’Ateneus.

L’acte de lliurament de les medalles d’honor s’esdevindrà el proper mes de novembre d’enguany.

Medalles d’Honor en l’àmbit de ciutat

  • M. Elena Carreras Moratonas, per la seva dedicació professional per tenir cura de la salut de les dones amb una perspectiva de gènere.
  • Júlia Otero, per ser una “periodista referent de la comunicació”, sobretot a la ràdio i la televisió i en un referent per a molts professionals de diverses generacions.
  • Marina Subirats Martori, per la seva trajectòria científica i professional. Destaca la seva contribució a introduir la perspectiva feminista a les ciències socials.
  • Aura Fundació, per estar 30 anys treballant en la inclusió social i laboral de les persones joves amb diversitat intel·lectual al món empresarial.
  • Federació d’Ateneus de Catalunya, pels 40 anys dedicant-se a millorar la feina de les entitats socioculturals de tot Catalunya.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.